Реклама / Ads
75| 6944 |05.11.2010 НОВИНИ

Първанов отрече връзки с Октопода, Николов дава показания пред прокурори

.
Георги Първанов
Георги Първанов нито е познавал, нито е чувал името на обвинения за тежки престъпления Алексей Петров през времето, когато е бил лидер на БСП. Посещението на Първанов в Китай пък е включвало само трима членове на изпълнителното бюро на БСП, но не и Алексей Петров.
 

Това е отговорът, който прессекретариатът на президенството е изпратил до bТВ по повод на вчерашните изявления от ефира на медията на бившия парламентарен секретар по времето на Жан Виденов, а по-късно и служител на Мултигруп Пламен Николов. Бизнесменът обвини държавния глава, че малко преди мистериозно да почине Илия Божинов, Първанов го е заплашвал по телефона да спре да замесва името му с това на Трактора.

Покойният Божинов беше един от първите, които заговориха за тайна приватизация на софийска таксиметрова фирма от Алексей Петров и за опити на Първанов да разтвори чадър над далаверата. До смъртта му обаче прокуратурата не намери за необходимо да го разпита и да даде показания.

Пламен Николов пък съобщи, че през 1999 г. между Първанов и Петров имало договореност таксиметровата фирма на бившата барета да се превърне в служба за проследяване на определени лица. Това е важен елемент от една политическа полиция, обясни Николов.

В писмото от “Дондуков”2 още се изтъква, че по адрес на президента се фабрикуват омерзителни лъжи, а атаките показвали страх от формиращата се нова гражданска иницатива, под ръководството на Георги Първанов.

Писмото е подписано от Бойка Башлиева, шеф на президентската прес служба.

Вчера Frognews.bg направи опит да получи отговор на поставените от Пламен Николов въпроси, но от “Дондуков”2 отговориха, че Башлиева е в отпуска, отказаха да коментират изявленията и обясниха, че са изпратили отговор до bТВ.

Frognews.bg научи още, че вчера следобед Пламен Николов е извикан в СГП и е давал показания повече от три часа пред прокурорите Светлозар Костов и Красимира Николова, които разследват Октопода.

Какво разказва Пламен Николов за връзките на президента с Октопода, четете в ИНТЕРВЮ
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 4835 |02.11.2010 Първанов подкрепи феодалните старци в БАН . 15| 4714 |02.11.2010 Кюстендилският кмет също бяга от азбуката на Първанов . 10| 5002 |01.11.2010 Т. Дончева: Първанов ми краде идеите . 50| 11325 |01.11.2010 Бос от БСП и уволнена дознателка агитират за Първанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads