Реклама / Ads
12| 5635 |03.05.2008 НОВИНИ

Павлин Димитров: Ще върнем кварталните отговорници, в ЕС ни завиждаха за тях

.
"Искаме да върнем кварталния полицай в кварталите, да го освободим от несвойствени функции, полицията да бъде там, където са проблемите, да има непосредствена комуникация между гражданите и полицията”, заяви и.д. главсекът на МВР Павлин Димитров.
 

Пред Дарик радио той допълни, че трябва да има доверие, а „доверието се създава от добра комуникация и взаимен контрол, разбира се". Комисар Димитров каза още, че в началото на 90-те години европейските колеги са им завиждали за статута на т.нар. квартален отговорник, който съществуваше в българската полиция.
"Скандалът в МВР в последните месеци е предизвикан от липсата на достатъчно координация и комуникация между част от ръководния състав", смята Павлин Димитров. Той категорично подкрепя идеята заплатите на българските полицаи да бъдат увеличени, тъй като според него това ще ги мотивира допълнително да вършат своята работа. Новият главен секретар на МВР посочи, че един от най-важните му приоритети в бъдещата му работа ще е противодействието на уличната дребна престъпност, която най-много засяга хората у нас.
Той е на мнение също, че вътрешното министерство се нуждае от определени структурни промени. "Но за мен по-важен е функционалният модел на министерството - трябва да е ясна концепцията, целите, които се преследват, тактиката за постигане на тези цели и затова функционалният модел е водещ", подчерта Димитров.
Той сподели, че все още не се е срещнал с предшественика си Валентин Петров. "Нямахме такава практическа възможност, най-вероятно това ще се случи в първия работен ден. Разбира се, че трябва да се срещнем. Смея да твърдя, че с него сме приятели и сме добри познати от дълги години, работили сме заедно. Всичко, което е полезно, ще го получа от него като информация, като нагласи", обясни и.д. глвният секретар.
Попитан кой проблем би трябвало спешно да се отстрани, за да заработи веднага МВР добре и ефективно, комисар Димитров отговори, че най-важното е полицейският състав да повярва на ръководството на всички нива, тъй като не е тайна, че в последните няколко месеца има демотивация в определена категория служители.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5091 |02.05.2008 Павлин Димитров: Предстоят още промени в МВР . 4| 5817 |30.04.2008 Павлин Димитров е новият главен секретар на МВР . 14| 4751 |18.04.2008 Божидар Димитров: БСП може да управлява с ГЕРБ . 6| 5624 |07.03.2008 Б. Димитров: Македония не може да носи име на антична държава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads