Реклама / Ads
38| 6091 |08.12.2011 НОВИНИ

Пенсионната реформа ни връщала в 19 в., но след Маркс идвал Хитлер

.
Крилата фраза изрече П. Димитров при втория рунд от дебата за пенсионната реформа в НС. Т. Младенов обяснява, че мерките са болезнени, но необходими. От БСП хвърлиха стрелите срещу Дянков-той си събирал багажа, за да се маха, но тук оставали хора.
 

ГЕРБ пое ангажимента да работи до Нова година с извънредни заседания заради почивката преди изборите, както и за да изпълни до края на тази година задачите си, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев в НС. Той обаче със съжаление констатира, че отработването или работата явно не засягало опозицията в лицето на БСП, ДПС и „Атака”. Явно партизанщината е политика на определени партии, каза Велчев.

Хората в НС са изпратени, за да работят и получават своите заплати и доходи от бюджета, от всички данъкоплатци. В тези два или три най-важни дни, когато се гласува бюджетът, на работа трябва да са и опозицията, и управляващите. Не е допустимо, когато се обсъждат толкова важни неща като пенсионната реформа, да отсъства председателят на комисията по социална политика или да си отиде от парламента, коментира още Велчев.

Frognews.bg напомня, че днес е втория ден, в който в НС продължават дебатите по бюджета на ДОО. Вчера заседанието продължи 15 часа, завърши след полунощ, но парламентът не успя да приеме пенсионната реформа поради липса на кворум.

Драгомир Стойнев от Коалиция за България обяви като скандален начинът, по който управляващите се опитвали да прокарат пенсионната реформа. Единствената цел на тази реформа била да се разруши доверието в социално осигурителната система. Той се обърна към министър С. Дянков, когото единствен обвини за това. Вие демотивирате хората да се осигуряват, каза Стойнев и добави: "Ясно е, че вие не искате да живеете в България, смятате да си съберете багажа и да се махнете от тук, но тук остават хора".

Последните няколко седмици, месеци нещата в Европа се промениха - кризата там няма да как да не се отрази на нашата икономика и осигурителните системи, каза на свой ред министърът на социалната политика Т. Младенов. Мерките ни са непопулярни, но са необходими, и колкото и да са болезнени, трябва да се предприемат, добави той. Системата е солидарна и когато се наруши този принцип, има опасност да се застрашат цели съсловия, а ние не искаме това, каза Младенов.

Вие ни връщате в 19-ти век, но след 19-ти идва 20, след Маркс идва Хитлер и трябва да се събудите, заяви ексминистърът на икономиката Петър Димитров. Ясно е, че с новите промени не искат да се натоварят най-богатите българи, каза той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4908 |08.12.2011 Депутати спорят по нощите, не гласуваха пенсионната реформа . 66| 6783 |03.12.2011 Орешарски: Пенсионната възраст скача заради 9 лв. към минималната пенсия . 15| 5436 |02.12.2011 Плевнелиев: Чрез пенсионната реформа ще избегнем фалита . 50| 5932 |01.12.2011 Факт! Приеха увеличението на пенсионната възраст

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads