Реклама / Ads
26| 7899 |14.03.2014 НОВИНИ

Перко уби спецполицай в Лясковец, барикадирал се е и стреля

.
Срещу училището е къщата със стрелеца
Психичноболен се барикадирал в къщата си в Лясковец и стреля по хората. Има убит спецполицай. В радиус от стотици метри не се допуска и пиле да прехвръкне, предаде TV7. Главният секретар на МВР потвърди новината.
 

Психарят притежава боен арсенал. Когато полицията се опитала да конфискува оръжието му, той се барикадирал и започнал да стреля.

Освен убития спецполицай, има и трима ранени. Те са в болницата във Велико Търново с тежки огнестрелни рани от голямокалибрено оръжие. Двама от ранените са с тежки рани, а третият с по-леки. Няма пряка опасност за живота им, съобщи директорът на болницата Стефан Филев.

Стрелецът е Пенко Савов, на 53 години. Бил е бизнесмен. Къщата му е точно срещу СОУ "Максим Райкович".Той е бивш служител на БДЖ. Работил е за кратко в Англия.

Пенко има три ловни пушки и не понася деца. От училището са пращали писма, в които са искали психопатът да не доближава тяхната сграда.

Въпреки че районът е отцепен, стрелбата не е прекратена. Прекъснато е газоподаването и електричеството в квартала.

Главният секретар на МВР Свет.лозар Лазаров потвърди информацията, че има барикадирал се човек и убит полицай.По неговите думи още през 2010 г. в МВР е постъпил сигнал, че има човек с боен арсенал в града.

От вчера Савов заплашил, че ще убие децата в двора на училището.Планираната операция с прокурори на място.Но за съжаление има убит. Няма опасност за живота на ранените, съобщи още Лазаров.

Все още Пенко е барикадиран в дома си и районът е отцепен.Защо му е дадено оръжие, никой не може да каже.Имаме експертиза, която дава психиатричен оттенък на цялата ситуация, каза още той.

Директорът на СОУ „Максим Райкович” в Лясковец Николай Кожухаров, който е и общински съветник в града, е подал сигнал до полицията в Горна Оряховица срещу Петко Савов още на 20 февруари. „Взел съм превантивни мерки, най-вече към опазване живота и здравето на учениците”, заяви той пред БНР.

Припомняме, че преди години в  района психарят Роналд Стоянов закла майка си под влиянието на наркотици.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5479 |14.03.2014 Разследват за предател в Сметната палата . 28| 5301 |14.03.2014 КНСБ подкрепи Бареков . 6| 5907 |14.03.2014 Двама министри ще мъмрят в Боровец . 12| 5887 |14.03.2014 Роми получават нови жилище до гетата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads