Реклама / Ads
15| 3535 |09.04.2021 НОВИНИ

Петко Георгиев: Слави има доста ясна идеология. Подкрепата към него не е изненада

.
Петко Георгиев
Високата подкрепа за Слави Трифонов не е изненада. Малко късно – и социолозите, и коментаторите започнаха да обръщат сериозно внимание на Слави Трифонов. Това каза по БНР журналистът Петко Георгиев.
 

Това идва от изненадващия за мнозина висок негов резултат. Не че съм пророк, но аз винаги съм твърдял, че за Слави Трифонов  ще гласуват много повече хора, отколкото излизат в социологията, просто защото социологическите агенции (не само у нас) изпитват сериозни трудности да достигнат до този електорат, който подкрепи Слави Трифонов – млади хора с различни политически убеждения от различни социални сфери. Ако новоизбраното Народно събрание не успее да направи правителство, на едни следващи избори Слави ще вземе още повече. 

 

Не съм съгласен с това, че той няма идеология – напротив, Слави Трифонов има доста ясна идеология. Той стъпва на опорните точки от референдума, който проведе преди няколко години, освен това има една доста ясна и критична позиция спрямо състоянието на българското общество, която се споделя от огромна част от българите, независимо от това дали те харесват чалга или джаз. Само че Слави Трифонов в момента ще бъде в една изключително сложна позиция. Той не може да състави самостоятелно мнозинство, за да направи правителство. И ако предложи кабинет, съставянето ще зависи от фактори, които са извън него. Може да се договори и да събере 100-тина депутати, но да бъде подкрепен в пленарна зала от ГЕРБ или от ДПС, или от БСП, би означавало да се превърне в техен заложник." 

 

Според Петко Георгиев сценарият "предсрочни избори" е доста реалистичен. "Доста от основните играчи от новата конфигурация биха имали изгода. Смятам, че биха имали изгода и голяма част от избирателите."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5189 |09.04.2021 Политологът Теодор Славев прогнозира: Слави ще върне мандата още същия ден . 11| 5414 |09.04.2021 Осман Октай: Дузпата на Борисов е бита. Сега Слави е ерген и всички му се предлагат . 21| 5416 |09.04.2021 Мира Радева: В момента козовете са в ръцете на Слави Трифонов . 8| 3546 |08.04.2021 Анна Кръстева: Експертен кабинет би имал потенциал. Но с мандата на Слави Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads