Реклама / Ads
10| 5264 |18.08.2020 НОВИНИ

Петко Петков: За 40 дни на протести не е имало случай да не пропуснем кола с деца или възрастен

.
Петко Петков
Не знам колко от вас са заставали пред движещ се автомобил, с ясното съзнание, че има хиляда предпоставки да ви сгази. В последните дни ми се е случило ако не стотици, то десетки пъти.
 

Когато автомобилът се приближава към теб, не мислиш много за това, има ли деца в него, каква е професията на шофьора, дали не закъснява за работа или козметик. Мислиш си само, дали ще спре. Понякога се случва да не спре. Понякога, защото шофьорът се разсейва от тълпата. Понякога, защото си мисли, че ако кара много бавно, ще се отместя. Не знам за другите, но в моята практика, по-често е вторият. И не ги разбирам. Има човек пред колата - спираш. Точка.

 

Без значение дали е протестиращ. Без значение дали подкрепяш протеста. Просто спираш. Когато не спреш, застрашаваш живота му.
Не е нужно да си проследил събитията от последните години, месеци или дни, за да знаеш, че ако не спреш, човекът пред колата рано или късно ще отвърне с агресия.
Когато започнат да чукат, а после и да блъскат, вероятно вече си закъснял със спирането. Но и тогава е по-добре да спреш, вместо да си мислиш, че ако бутнеш още малко и ще мине и замине цялата работа.


За 40 дни на протести и блокади, не е имало случай да не бъде пропусната кола, в която има деца или възрастен. Но ето че вече НАЙ-НАКРАЯ империята от тролове прозря “истинското” лице на протестиращите, заради инцидент, който изначало е търсен от власт имащите. Допуснат от органите на реда и представен от “медиите” като показателен за всичко и всички.


Вече не може да се търпи и е нужно много малко, за да се отприщи вълна от агресия, която трудно може да бъде спряна. Те това искат. Да се избием сами. Да се делим и да водим безкрайни спорове, за да не ангажираме вниманието си с проблемите, които ни създават те. Той.


Повече от похвално е, че след като видяха децата, хората успяха да запазят самообладание и в крайна сметка се съгласиха да ги пуснат.
Аз лично обаче смятам, че неспирането пред хора, дори и със скорост от половин километър в час е провокация. Това, че си позволяваш съзнателно да буташ хора с кола пред децата си не говори за добри намерения. Просто не го правиш.

 

Петко Петков, Фейсбук




Не знам колко от вас са заставали пред движещ се автомобил, с ясното съзнание, че има хиляда предпоставки да ви сгази. В...

Публикувахте от Petko Petkov в Понеделник, 17 август 2020 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 12577 |18.08.2020 Проф. Николай Слатински: На властта ѝ е подшушнато, че критичният ден за протестите е 40-тият . 6| 5397 |17.08.2020 Настимир Ананиев: Волт изпрати протестно писмо до председателя на Европейския парламент и го покани на протестите в България . 10| 5872 |17.08.2020 Протестиращите от Орлов мост: Оставка на кабинета. Мутрите вън от властта! . 32| 10449 |17.08.2020 Протестиращи пред министерство на правосъдието зоват: Хей, Барни, ела да си говорим /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads