Реклама / Ads
30| 5063 |03.11.2014 НОВИНИ

Петков: ГЕРБ да излъчи премиер; изборите са вредни

.
Румен Петков
Две неща трябва да приветстваме - стремежът да се формира мнозинство е публичен, никой не може да обвини политиците, че правят нещо в ъгъла и това, че се търси политически плътност, заяви по БТВ Румен Петков от АБВ.
 
Силното решение беше първите две политически сили да преодолеят наслагванията от последните години и да намерят решение, което е в интерес на държавата. Грозновато и цинично е да казваш, че хората са ти отредили място на опозиция. Силното решение беше коалиция ГЕРБ-БСП, заяви Петков.

АБВ не е функция на БСП, ние говорим за принципи; за нас подкрепата за едно управление минава през споразумение, а не да зяпаш от ъгъла. Управление начело с Радан Кънев не е реализуем резултат днес. Изборният резултат предполага управлението да се води от партията, спечелила изборите.

АБВ може да гласува за управление, в което ключовите въпроси са обвързани със социалните придобивки, със соидна енергийна стратегия, изреди той. Самият слоган на ГЕРБ е сигурност. Няма дясна и лява стабилност, има стабилност на държавата, поясни Петков и каза, че АБВ ще кандидатства за ПЕС. Негласни подкрепи няма да има, а ясни политически тези, разписани, обясни Петков.

Надявам се, че днес ще получим над 20-те пункта, по които има споразумение; процесът не е предрешен, ще се допитаме до структурите си. Сега отговорността е изцяло у ГЕРБ, за да състави управление с политическа плътност; подкрепата на депутати, дръпнати оттук-оттам, не дава политическа сила, посочи Петков.

Глупава реторика е да се говори, че ще правим правителство за 6 месеца или за 2 година. Администрацията е деморализирана, това я прави нестабилна, което убива бизнеса, обобщи той.

ГЕРБ трябва да излъчи премиера, другото не е редно, каза Петков. Ако това не се изпълни, АБВ ще е опозиция. Изборите са много вредни, добави той. Те ще спрат актуализацията на бюджета, еврофондовете, ще дестабилизират страната. Г-н Първанов е в София, но медийното присъствие не му е начин на живот. Петков посъветва Първанов да съди Сидеров заради нападките по повод на КТБ. Нито аз, нито моето семейство, нито г-н Първанов имаме пари в КТБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5932 |02.11.2014 ГЕРБ: Вариантът с премиер Радан Кънев остава . 43| 5188 |02.11.2014 Кунева след консултациите: Имаме обща програма с ГЕРБ . 65| 5483 |01.11.2014 Р. Петков: АБВ няма да подкрепи десен кабинет . 11| 5477 |01.11.2014 ГЕРБ + РБ + подкрепата на ДПС = на спокойствие за Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads