Реклама / Ads
4| 5103 |11.02.2015 НОВИНИ

Р. Петков: Веднага да бъде разсекретена операция "Червеи"

.
Бившият вътрешен министър в кабинета на тройната коалиция Румен Петков
Главният секретар очевидно не е в час. Червеи има и са на почит и уважение в рибарското съсловие. Трябва да се разбере кой е заявителят на операцията, какъв е обхватът, какви средства са използвани. Това трябва да се разсекрети веднага и то с пълна гаранция, че нищо не е унищожено. Този, който е засекретил това нещо около "Червеите", той трябва да го разсекрети.
 
Това коментира бившият МВР-шеф Румен Петков в студиото на бТВ. Очевидно, че заявителят не е прокуратурата. Остават ДАНС и МВР. Нещата отиват натам, че става въпрос за МВР, каза бившият вътрешен министър.

Твърди се, че шефът на Вътрешна сигурност Тодор Костадинов е поискал подслушването, допълни водещият Антон Хекимян. Не искам да давам своя принос за създаването на хаос и внушения, има институции, които трябва да кажат всичко, а не да подхвърлят на медиите информации парче по парче, за да се харесат на всичките, отговори му Румен Петков.

Аз многократно съм критикувал Цветан Цветанов, но за отказ за прилагане на СРС един министър не може да бъде съден. Аз също съм отказвал прилагане на СРС, всеки министър го е правил, коментира Румен Петков присъдата на бившия вътрешен министър Цветанов. Това ще го потвърди всеки министър - и Емануил Йорданов го каза, и други въпреки очевидните ни идеологически различия.

Попитан дали не е парадокс, че обвиняват Цветанов за подслушване, а получава присъди за отказ от прилагане на СРС, Румен Петков отговори: „Че кой съм аз да ви опровергавам”.

Припомняме, че Софийският апелативен съд потвърди присъдата от 4 г. затвор за Цветанов затова, че е отказал използването на СРС.

МОЛ е материално отговорно лице. Явно БСП се възприема като търговски обект и една от причините да имаме фундаментални различия е тази, коментира Петков новата платформа в левицата. Проблемите на БСП трябва да ги решава неговото ръководство, коментира още Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4559 |10.02.2015 В. Енчев за новата партия: Ще бъде лява, каквато е СИРИЗА . 18| 4711 |07.02.2015 САЩ: България може да бъде фактор на промяната в Югоизточна Европа . 6| 4478 |07.02.2015 Р. Петков: Разработката срещу протестиращи трябва да бъде показана на обществото . 16| 4673 |04.02.2015 Стоилов: Не трябва да допускаме България да бъде въвлечена във война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads