Реклама / Ads
13| 4434 |07.02.2011 НОВИНИ

Ал. Петров ще съди няколко медии и политици

.
Алексей Петров
След като СГС постанови най-леката мярка за неотклонение - подписка на Алексей Петров, той заяви, че в следващите дни ще заведа над 10 дела срещу определени медии и срещу определени политици.
 

Петров отказа да назове с конкретни имена кои ще бъдат политиците и медиите, срещу които ще заведе дела, но заяви само, че разбира собствениците на някои медии, тъй като те трябва да изпълняват политическа държавна поръчка. "На един етап тези медии са финансирани с държавни пари и аз мога да докажа това", заяви Петров. "Аз зная, че нищо не съм извършил. Близо 6 месеца пропагандната машина най-злостно манипулираше и лъжеше обществото, че аз съм свързан с проституция и че връзките ми с израелския посланик са във връзка с проституция. И оттук се сещате кой ще е първият политик, срещу когото ще заведа дело", каза Алексей Петров.

Запитан какви са щетите върху бизнеса му, Петров заяви, че на много фирми са нанесени щети в огромни размери. "На държавата ще й струват над 100 млн. лева делата, които ще заведат за нанесени щети", убеден е той. На въпрос какво ще прави ако и Апелативният съд потвърди мярката му за неотклонение, Петров каза само: "Започвам от там, където ме спряха. Започвам с банките и банковите лихви". Той отказа да коментира какви точно ще са стъпките, които ще предприеме, но сподели само, че трябва да се говори за състоянието на икономиката и за загубите на малкия и среден бизнес, който се финансира предимно с кредити.

Петров коментира и ситуацията в РЗС, като заяви, че вероятно в новия експертен съвет на партията, който се ръководи от чуждестранен гражданин, освен в областта на сигурността, Петров ще започне да дава своите съвети и предложения, и в областта на икономиката. Според Петров и Яне Янев, и Атанас Семов, не са били наясно с резултата от вчерашното гласуване, по време, на което те бяха преизбрани.

Петров отрече да се познава с бившия служител на ДАНС Росен Миленов. "Ако е вярно всичко, което твърди този човек, нещата са тревожни", коментира Петров. Според него специализираните екипи между ДАНС, прокуратурата и МВР са се превърнали в шайки за поръчкови преследвания на определени хора, които са неудобни за властта. Той обясни, че по времето, когато той все още е бил свързан с ДАНС и са били сформирани междуведомствените екипи, е имало разписани правила за работа в екип. "Сега някой не е прочел добре и достатъчно нашите тези за работа в екип и се образуваха едни хайки, по-близо до шайки, и по тази причина екипите не се сработиха. Аз съм работил само за държавата и се надявам някой ден да се убедите в това", обърна се още Петров към медиите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5503 |05.02.2011 Нова сила едва събра сили, но поиска Ал. Петров за президент . 8| 5783 |03.02.2011 Още 6 ДС- агенти в регионалните медии . 9| 5651 |17.01.2011 Експерт: Превръщат медиите в "корпоративен карцер" . 26| 5369 |13.01.2011 Дончева: Двата лоста на властта са спецслужбите и медиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads