Реклама / Ads
13| 3967 |04.12.2014 НОВИНИ

Писанчев:Нямам намерение да напусна ДАНС

.
Владимир Писанчев
Нямам намерение да напусна ДАНС. Това каза шефът на службата Владимир Писанчев след заседанието на парламентарната комисия за контрол върху спец службите по повод исканата му оставка от няколко политически сили.
 

Що се отнася до намерението на управляващите да направят анализ на работата му, той заяви: Мисля, че ние за една година показахме доста добра работа, независимо от всички твърдения и всички атаки. Това, което сме направили, е видимо, убеден е Писанчев.

 

Според него проблемът с радикалния ислям у нас дошъл с появата на т.нар. транзитни джихадисти. Тези хора можеха да радикализират нещата, обясни той. Те започнаха да оставят материали, започнаха да оставят други неща и това започваше да става опасно, подчерта Писанчев.

 

Колко транзитни джихадисти са преминали през нашата територия той не пожела да спомене. Това е пътят на джихадистите - от Западна Европа към съответните бойни полета, обясни той.

 

Владимир Писанчев е доволен от операцията в Пазарджик срещу радикалния ислям. 7-те потвърдени мерки на задържаните, по думите му, показват, че агенцията си е свършила работата добре, както и че са събрани всички необходими доказателства и че те са достатъчни за развитието на делото. Председателят на ДАНС подчерта, че подобни операции са направени в Австрия и Германия.

 

Писанчев е доволен от оценките на експертите и международните ни партньори за проведената акция. По повод на критиките на реформатора генерал Атанас Атанасов, който каза, че ДАНС е спяща клетка, той коментира, че всеки има право на мнение. Ние не сме спяща клетка, категоричен бе Владимир Писанчев. Контраразузнаването е невидимо и то не се коментира изобщо, но имаме доста успехи, подчерта шефът на агенцията, цитиран от нюз.бг.

 

Писанчев успокои, че в ДАНС има експерти, които да работят по темата с джихадистите и радикалния ислям. Не са много, но ги има, изтъкна той.

 

ДАНС обаче ще разполага с по-малък бюджет за 2015 спрямо 2014 година. Малко над 109 милиона са предвидените средства. В тази конфигурация и с този бюджет ще ни е трудно, но ще се справим, каза шефът на ДАНС и допълни: „Каквото за всички, това и за нас. Има рестрикции за всички".

 

Все още не се знае с колко ще олекне бюджетът на агенцията, след като ГДБОП бъде отделена от нея и премине в МВР. Припомняме, такава е заявката на управляващите, които казаха, че с отделянето на службата от ДАНС, ще се вземе от бюджета на агенцията, за да се подсигури финансово работата на ГДБОП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3936 |02.12.2014 Пеле напусна интензивното, ще го бъде . 35| 5942 |30.11.2014 В.Симеонов: Щяхме да изключим Енчев, ако не беше напуснал . 5| 5592 |28.11.2014 Партията на Нейнски напусна "Десните" . 2| 4527 |27.11.2014 Атака напусна изслушването на Писанчев; било фарс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads