Реклама / Ads
5| 5638 |19.06.2014 НОВИНИ

Писмо до медиите: КТБ е стабилна финансова институция

.
Ръководството на КТБ се обръща към цялата общественост с уверението, че към момента Корпоративна търговска банка АД е стабилна финансова институция. Това обявиха от трезора в писмо до медиите.
 

„Корпоративна търговска банка АД, четвъртата по големина банка в България, продължава да е подложена на преднамерен медиен натиск и спекулации, които целят не само дестабилизирането ѝ, но и рискуват стабилността на цялата банкова система в страната ни”, предупреждават от КТБ.

Банката с мажоритарен собственик Цветан Василев през последните дни се превърна в заложник на усложнилите се отношения между него и депутата от ДПС Делян Пеевски.

Представители на банката коментираха, че фирми, близки до неуспелия шеф на ДАНС, са спрели да обслужват кредитите си. След това във вестници, които до неотдавна официално бяха майката на Делян Пеевски, се появиха публикации, че Цветан Василев е източвал трезора чрез необезпечени кредити към контролирани от него фирми.

Още преди това, членове на управителния съвет на финансовата институция бяха разпитвани във връзка със сигнала на "Протестна мрежа" срещу Василев, Пеевски и Николай Бареков. Подуправителят на Българска народна банка Цветан Гунев беше обвинен в престъпление по служба заради неупражнен контрол по кредити, раздавани от КТБ.

"Опитите да се създаде невярна и подвеждаща представа, че има риск за Вашите финансови средства, е манипулация, която, съчетана с разпространяването на слухове, създава неверни и заблуждаващи новини”, уверяват от КТБ клиентите си, като допълват, че банката е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално.

Писмото идва два дни, след като в медиите се появи снимка на опашка от вложители пред офис на банката в град Варна.От трезора побързаха да обяснят, че не става въпрос за паническо теглене на пари, а конкретният офис не е работил поради наводнение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 7995 |16.06.2014 КТБ: Банката е стабилна, клиентите да са спокойни! . 38| 5094 |15.06.2014 Каролев: България е фискално стабилна . 16| 5356 |20.05.2014 Писмо на БСП-Лондон до антибългарина Найджъл Фараж . 7| 5069 |16.05.2014 Президентът прати съболезнователно писмо до сем. Гюзелеви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads