Реклама / Ads
27| 6275 |08.12.2020 НОВИНИ

Пламен Данаилов: Планът за възстановяване е ББ. Но не Бойко Борисов, а ”Батко и Братко”

.
Пламен Данаилов
Правителството се провали в борбата с коронавируса. Но положението с икономическите мерки е не по-малко страшно. Икономическите проблеми ще останат с нас дълго време. Това каза в „Студио Х“ по 7/8 ТВ икономистът Пламен Данаилов.
 

Правителството дават ли си сметка, че 99 процента от фирмите в България са малки. Правителството не иска да обърне внимание на 99 процента от фирмите. Тези предприятия дават прехрана на 1, 2 млн. души-повече от служителите в държавния сектор и големите предприятия. Те знаят  ли какво значи да ръководиш и управляваш малък бизнес. Това е изключително трудно. Ако мерките не са навременни и адекватни, този бизнес е застрашен.

 

Преди дни  министър Сачева каза, че хората не разбирали мерките. Бизнесът няма нужда да разбира мерките. Правителството трябва да е проактивно. Трябва да се съберат всички мерки и да се разпределят към всички нуждаещи си. Това не се осъществи защото няма т. нар. дигитализация или електронно управление. В държавата има цялата нужна информация, н тя е разпръсната в десетки институции. Понеже няма кой да обедини това знание, няма как да се отговори адекватно.

 

В момента съм сигурен, че  в правителството няма човек, който да знае какви мерки има, как действат и как се кандидатства по тях. Правителството се хвали със стари пари, които бяха пренасочени. Всичко е без ясна визия и идея. Реална помощ от правителството, като заделени, почти няма.

 

Планът за възстановяване е ББ. Но не Бойко Борисов, а Батко и Братко.  Следващите пет години ще се разпределят 300 млрд. лева. Ако тези пари се управляват умело, може да се стигне до икономически растеж. Това правителство доказа, че не може да се справи.  то е силно на обещания, но до бизнеса реално не стигат пари. Лозето не иска гледане, а иска мотика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4812 |13.11.2020 Пламен Данаилов за Борисов: Никой вятър не е попътен, когато капитана не знае към кое пристанище пътува! . 11| 5461 |05.11.2020 Пламен Данаилов пред Фрог: България остава с най-ниски доходи на населението в ЕС . 12| 4957 |02.11.2020 Републиканци за България: Планът на Дончев е за „усвояване“ до последно . 5| 4819 |21.10.2020 Пламен Данаилов: Няма информация България да е представила план за възстановяване на икономиката си пред ЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads