Реклама / Ads
42| 7787 |04.04.2012 НОВИНИ

Плащаме непосилни цени за горивата, призна Златев

.
Владимир Златев
Когато се говори за цените на горивата, истината е, че те са непосилно високи. Това неочаквано признание направи Валентин Златев, който управлява руската компания “Лукойл” в България.
 

 

Днес той се срещна с ръководството на парламентарната група на ДСБ в Народното събрание, която е сред най-яростните критици на поведението на компанията на българския пазар.

 

Утре Златев ще се срещне с новия енергиен министър Делян Добрев, за да обсъдят пакет от мерки срещу високите цени на горивата.

Истинският диалог в случая е кой какво може да направи те да станат по-поносими за потребителя. И ние страдаме точно толкова, колкото и българският потребител, каза още Златев.

 

Според него, от дискусията трябвало да се изключи популизмът при вземането на решенията, за да се направи "ценовият удар върху потребителите по – поносим".

Това предстои да бъде обсъдено утре на срещата с икономическия министър, за да се търси оптималния вариант какво може съвместно да се направи с управляващите, за да бъде облекчен удара върху потребителя, каза още Златев.

Той не пожела да разкрие повече подробности какви и колко точно мерки за по-ниски цени на горивата ще предложи на енергийния министър. Ако от утре цената тръгне от 125 долара за барел надолу, тогава няма какво да обсъждаме, цената ще стане по-евтина и всички ще сме много доволни, заяви шефът на “Лукойл” в България.

Той обаче иска да обсъди с Делян Добрев какво ще се случи, ако цената на суровия петрол скочи. Ние не можем да променим цената на нефта, тя е такава, каквато е и тя влиза в България и за Шел, и за ОМВ, и за нас на една стойност, обясни той.

Шефът на “Лукойл” посочи, че са малко възможностите за овладяване на високите цени на горивата. Той иска още от сега да се посочат мерки какво ще се случи, ако цената на петрола скочи до 130-135 долара за барел. Ако има утре война в Иран, цената ще отиде на 150, тогава какво правим, попита Валентин Златев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7714 |03.04.2012 М. Найденов: Овладяхме спекулата; за Великден цените ще са нормални . 20| 6933 |29.03.2012 Здравният министър подхваща цените на лекарствата . 71| 6426 |20.03.2012 Кадиев качи във Фейсбук скандални факти за цени на лекарства . 9| 5166 |19.03.2012 Скок и на цените на шофьорския курс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads