Реклама / Ads
99| 5024 |25.11.2013 НОВИНИ

Плевнелиев: Българският народ не е разделен

.
"Българският народ не е разделен и колкото и да се опитват, няма да го разделят. Искам да ви уверя от все сърце, че въпреки опитите на някои политици да разделят българската нация на протестиращи и контрапротестиращи, на София и провинцията, на богати и бедни, на граждани и контраграждани" - това каза президентът Росен Плевнелиев при връчването на българския флаг на участниците в XXII антарктическа експедиция.
 

"Искам категорично да ви кажа, че българският народ е единен в своето европейско бъдеще. Ние постигнахме да бъдем член на най-достойното семейство – европейското семейство. Тук всички сме обединени и никой няма да допусне каквото и да е разделение”, подчерта държавният глава.

„Българският народ е обединен за труда - честния, почтения труд, за познанието, нещо, на което вие сте символ – в най-тежките условия ще положите тежък труд в интерес на познанието. Това ни прави нация с бъдеще. И в най-малкото село българите ценят науката, ценят образованието, знаят колко е важно да имаме следващо поколение, което да е образовано, което да има кауза”, посочи Плевнелиев.

„Нима Левски, Раковски, Ботев, нима техният патриотизъм не е проевропейски патриотизъм?”, попита Росен Плевнелиев. „Българският народ е обединен, може конюнктурно някой да се опитва – червено – синьо, ляво – дясно, за – против, за съжаление това е начин на правене на политика, на който ние сме свидетели през 2013 г., но се надяваме той да бъде по-скоро конюнктурен, да приключи”, отбеляза държавният глава. 

„Не може цената на политическия успех да бъде разделението на нацията. Не може и няма да допуснем. Чакат ни не леки месеци, но бъдете сигурни, там на ледения континент, че тук в България ще дадем всичко от себе си, за да може, когато се върнете да видите една по-стабилна държава. Бъдете сигурни, че българският народ е умен, мъдър и обединен около национални приоритети няма да допусне някой да го раздели”, подчерта президентът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4970 |22.11.2013 Само наказания за мамилите народа политици ще приключат прехода . 21| 4966 |20.11.2013 Плевнелиев: Дебнат ни четири заплахи за сигурността . 34| 4865 |18.11.2013 Плевнелиев: Трябват действия, за да преодолеем конфронтацията . 38| 5370 |17.11.2013 Ранобудните почитат Международния ден на студентите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads