Реклама / Ads
24| 5353 |04.02.2014 НОВИНИ

Плевнелиев: С „Южен поток" ще живеем по-спокойно

.
Президентът Росен Плевнелиев Източник: Булфото
"Като президент на България, аз подкрепям проекта "Южен поток" и се надявам, че той ще бъде осъществен в съответствие с пазарните закони и синхронизиран с европейските изисквания, с оглед на това, че България е член на Европейския съюз".
 

Tова коментира президентът Росен Плевнелиев в интервю за ИТАР-ТАСС и обясни, че страната ни се надява на успешната реализация на проекта за газопровод "Южен поток".

„Южен поток" е важен за нас, защото вече са възниквали неочаквани проблеми с доставките на газ. Това се случи през 2009, когато възникна спора между Русия и Украйна, което доведе до спиране на газовите доставки за България. Благодарение на "Южен поток" ще можем да диверсифицираме маршрутите за доставка на газ и да живеем по-спокойно и уверено", коментира още президентът.

Българските власти ще продължат дейността по смекчаване на визовия режим за туристи от Русия. София ще използва най-добрия европейски опит, за да облекчи процедурата за издаване на визи, каза още Плевнелиев. И изтъкна, че 2012 г. руските туристи в България са били 600 хил. души или с една трета повече, отколкото предходната година. През 2013-а пък сме поставили рекорд с 18-процентно увеличение на туристите, обясни той.

"Историята не търпи манипулации. Винаги и по всички възможни начини ще се боря за това историята да бъде такава, каквато е - обективна, почиваща на факти. Това означава, че трябва да проявяваме уважение и към историческите паметници, монументите, и към всичко, свързано с историята", каза президентът и прикани към уважение към многобройните паметници на съветските воини освободители в Европа.

Държавният глава ще присъства на церемонията по закриването на Зимните олимпийски игри в Сочи. В тази връзка той обясни, че ще "демонстрира уважение към игрите, олимпийския дух и всички онези, които вярват в тях". И продължи с думите: "Надявам се, че ще мога да подкрепя българските спортисти по време на състезанията", каза той и изтъкна, че с гордост ще развява българското знаме в тяхна чест.

"Искам да пожелая на руските партньори и колеги успешно да осъществят мащабния си план. Пожелавам цял свят да види една добре организирана олимпиада", добави още Росен Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 5881 |01.02.2014 Плевнелиев:Порокът на прехода- недвусмислената оценка на комунистическите престъпления . 42| 5545 |29.01.2014 Вигенин към Плевнелиев: Неумел пиар . 6| 5758 |20.01.2014 Брюксел отказа нови споразумения за "Южен поток" . 18| 5611 |18.01.2014 Орешарски: За 3 м се увеличи цената на „Южен поток” с 4 млн. заради монтажни работи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads