Реклама / Ads
14| 4676 |16.12.2014 НОВИНИ

Плевнелиев: Свободата не идва по тръби за газ и петрол

.
Президентът на България Росен Плевнелиев Източник: Булфото
Бъдещето и свободата не идват по тръби за газ и петрол. През последните години българските предприемачи са доказали, че има какво да покажат, че могат да се развиват и успешно да продават иновативни продукти на международните пазари.
 
Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на Десетия национален иновационен форум за устойчив растеж и конкурентоспособност, предаде „Фокус”. Той допълни, че родните предприемачи могат да разчитат на пълната му подкрепа, като допълни, че има все повече поводи да говорим за иновации.

Плевнелиев каза още, че резултатът в иновациите и предприемачеството е закономерен, както и че се дължи на качеството на средата и добрите специалисти в България. „За 2013 година София се оказа третата столица на предприемачеството, преди нас са Лондон и Дъблин”, допълни той.

Плевнелиев уточни, че през периода 2014 – 2015 година много средства са насочени към иновативни проекти. Държавният глава каза още, че се надява стартирането на новите оперативни програми да даде възможност за ползване на много нови инструменти. Според президента има вероятност да изгубим пари за периода 2007 – 2013 година. По думите му добра идея е да се опитаме да насочим средства от тях към подкрепа на малки и средни предприятия, иновативни иновации.

„Свободата е в енергийната ефективност. Нека изберем бъдещето и свободата на човешкия дух и идеи. В България има много талант нека му дадем път", каза той.

Държавният глава връчи призовете в Националния конкурс „Иновативно предприятие на годината 2014”. Награда за „Иновативни решения за устойчива енергия” получи – „ Топлик” ЕООД; „Качество на живот”, „ Курабийница” ООД; „Зелена иновация„ – „БалБок Инженеринг” АД; „Устойчиво иновативно поведение” – „Мусала Софт” АД; „Иновативни дигитални игри” - „Крайтек Блек Сий”; „Социална иновация” –„Джъмпидо” ЕООД и други.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4337 |09.12.2014 Плевнелиев: Българските ученици са все по-неграмотни . 5| 4052 |05.12.2014 Плевнелиев: Нито един акт на добрина не е пропилян . 17| 4151 |04.12.2014 Плевнелиев: Питайте колко ще струва Южен поток, ако не е по правилата . 22| 4097 |03.12.2014 Плевнелиев: ЕК трябва да е водеща за бъдещето на „Южен поток”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads