Реклама / Ads
19| 6592 |20.08.2020 НОВИНИ

Почти всчки постройки в палата на Доган - без разрешителни и документи

.
Източник: БГНЕС
Основната сграда в летните сараи на Ахмед Доган е законна, но по документи се води ”водна спортна база”. Законни са и трафопостът и басейна. Всичко останало - без налични документи и разрешителни. Това показва проверка на РДНСК-Бургас.
 

Активните проверки на постройките в района лятната резиденция на Доган, започнаха след акцията в парк “Росенец” от страна на бившия правосъден министър и лидер на “Демократична България” Христо Иванов. ФрогНюз припомня, че той се опита да акостира на плажа, който в същността си е изключителна държавна собственост, но бе изгонен от гардове на НСО. Междувременно пък бариера е спусната над общинския път, който води до брега. Причината - той преминава покрай летните сараи.

 

Започнаха проверки.

 

От РДНСК са сигнализирали общината и днес администрацията са съставили констативни протоколи за незаконни обекти в частни и държавни имоти. Става дума за Две двуетажни сгради, една триетажна, няколко бунгала, будка и оранжерия.

 

Оранжерията е в имот на свързваната с почетния председател фирма „Хермес Солар“, информират от БНР. Оранжерията не разполага със строителни книжа. ъщото е положението и за триетажната сграда, издигната на държавен имот, за която сигнализира общинският съветник Константин Бачийски. Другите обекти също са построени или в имоти на „Хермес Солар“, или в държавни.

 

Бунгалата пък се водят преместваеми обекти и след въвеждането на сградите в експлоатация би трябвало да се премахнат, информират от Община Бургас.

 

С разрешително е основната сграда. Община Бургас е позволила и нейното разширяване. По документи това е “водна спортна база”, но данни за провеждането на подобни лагери няма. Законен е и трафопостът, както и басейнът.

 

Междувременно припомняме още, че КПКОНПИ глоби шефа на РДНСК-Бургас за конфликт на интереси. Наложената санкция е в размер на 10 000 лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4826 |11.08.2020 Почти двойно повече излекувани, за сметка на заразени с коронавирус у нас . 15| 4756 |04.08.2020 Багери влязоха в ромския квартал в Ст. Загора, събарят 97 незаконни постройки . 14| 5622 |27.07.2020 ”Дер Щандарт” за протестите: Те са на улицата почти три седмици, за да се премахнат привилегиите на силните на деня и богатите . 37| 8352 |17.07.2020 Валери Симеонов обяви: Събаряме вълнолома на Доган и още четири незаконни постройки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads