Реклама / Ads
9| 6055 |04.02.2012 НОВИНИ

Погребаха Мирослава; ден на траур в Перник

.
Мирослава
В последния й път близки, роднини, приятели, агитката на "Миньор" и спортистите от клуба по таекуондо изпратиха Мирослава в затворен ковчег. Вчера цветя на родителите е занесъл вътрешният министър.
 

Десетки опечалени изпратиха жeстоко убитата Мирослава Николова от Перник в последния й път. Тя бе погребана днес на централните гробища в затворен ковчег, информира пернишкият сайт mirogled.com.

Близки, познати, приятели, фенклубна „Миньор“, спортисти от клуба по таекуон-до, треньорът й, представители на общината, на областната управа в Перник, съученици, учители и граждани се събраха в черквата „Св. Пророк Илия“ в Мошино, за да се простят с Мирослава.  Роднините приемаха сковани от ужас съболезнования над ковчега на детето им, на който бе поставена снимка на тийнейджърката с черна лента. След края на опелото процесията премина през целия град, за да стигне до гробищния парк.


„Тя вече е сред звездите. Някой прекъсна нейния полет, но Мирослава сега е на по-хубаво място“, каза през сълзи една от преподавателките на момичето.


Малко преди Мирослава да бъде погребана, гроба на детето си почистваха и родителите на друг жестоко убит младеж – Кирил Христов – Багерчето. Той е една от трите невинни жертви на серийния убиец Станислав Ангелов – Сиси.


Днес в Перник е ден на траур и знамената в града са спуснати на половина.

 

Вчера в Перник при почернените роднини в късния следобяд около 17 ч. пристигнал министърът на вътрешните работи Цветанов. "Изказал е съболезнования на семейството”, поясниха запознати.  Заради посещението на министъра е било отцепено движението в квартал Драгановец, където живее семейството на убитата спортистка. Цветанов е бил придружаван от висши кадри на МВР, твърдят осведомени. „Пристигнаха с три джипа. Беше голяма суетене в квартала”, разказаха очевидци.
Министърът е оставил цветя в памет на убитото момиче. Не е ясно какви разговори е водил с близките на Мирослава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7884 |13.01.2012 1000 лв. за погребение и ден на траур в памет на Мирослава . 1| 5093 |16.06.2011 Ден на национален траур . 8| 4723 |16.04.2010 Скърбим за жертвите в Смоленск с национален траур . 7| 5862 |11.04.2010 ЕС в траур след смъртта на Лех Качински

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads