Реклама / Ads
15| 5754 |05.11.2014 НОВИНИ

Политиците щастливи, стигнаха до консенсус, правителство ще има

.
Томислав Дончев от ГЕРБ
След няколко часа преговори, текстът на програмната декларация е подкрепен от повече от две политически сили. Сред изключително тежки преговори, разговори и детайли, тази вечер имаме дозата съгласие, която предполага, че утре сутринта, когато офицалния текст на декларацията бъде публикуван, може да бъде подкрепен от три или четири партии.
 

Това заяви на брифинг Томислав Дончев от ГЕРБ след продължилите над 7 часа преговори в парламента. Коалицията, която се подготвя, се състои от ГЕРБ и Реформаторския блок. Това, което коментираме в момента, е на база за търсене на по-широка парламентарна подкрепа, допълни Дончев. Имаме още един партньор, ще го научим утре, заяви тайнствено той.

 

На лице е достатъчно съгласие, както да се сформира правителство, така и то да има своята програма, коментира съпредседателят на „Реформаторски блок“ Радан Кънев. „Убеден съм, че в настоящето НС това е пътят към най-добрия възможен компромис и най-добрите рамки на управление“, допълни Радан Кънев.

 

Интересите на България бяха поставени над партийните, заяви съпредседателят на „Патриотичният фронт” Валери Симеонов. Тази нова за България форма на договаряне дава вече първите си резултати. Ще бъда много по-доволен, ако след една година се поздравим с резултати и в това отношение изразявам оптимизъм, че когато се поставят интересите на България над партийните, резултати ще има”, заяви патриотът.

 

„Основните изисквания на ПФ са залегнали в програмата. Няма да участваме с полититически фигури, ако има нужда от експерти, ще предложим. Няма да бутаме хора на някакви ръководни постове“, каза Валери Симеонов.

 

Срещата между ГЕРБ, Реформаторски блок и Патриотичния фронт продължи повече от седем часа. След приключването й стана ясно, че е постигнат компромис за съставяне на правителство. Партиите са се разбрали за програмата на бъдещия кабинет. Декларацията, която бе приета, ще стане ясна утре.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5592 |30.10.2014 Оманският фонд даде оферта за КТБ, на ход са политиците . 6| 4210 |27.10.2014 Ивайло Калфин: Да докажем, че политиците не са хрантутници . 9| 6180 |24.10.2014 Адв. Волева: Политиците са виновни за КТБ . 47| 5989 |19.10.2014 ГЕРБ и АБВ постигнаха съгласиe по 14 точки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads