Реклама / Ads
7| 3945 |04.12.2023 НОВИНИ

Политологът Светлин Тачев: Президентът Радев е по-мека версия на "Възраждане"

.
Светлин Тачев
Очаквано беше президентът да наложи вето. По този начин той заявява позицията си такава, каквато е следвал винаги. Това каза по Нова Нюз социологът Светлин Тачев. По отношение на Украйна разделението се вижда ясно. От едната страна имаме правителство, подкрепяно от "Продължаваме промяната – Демократична България", ГЕРБ – СДС и ДПС, които обявиха твърда прозападна позиция, а от другата страна имаме ясна опозиция в лицето на "Възраждане" и на БСП. При БСП и "Възраждане" има нюанси, обобщи той. 
 

 

По средата има едно празно пространство, има вакуум - там се опитва да се позиционира Радев. Той е една по-мека, по-умерена версия на "Възраждане", посочи Светлин Тачев.

 

Това в известна степен плаши лидера на "Възраждане". В това лявопатриотично пространство започнаха да се появяват различни играчи. За този електорат се бори и "Възраждане". На това поле имаме много играчи и не е ясно дали те ще започнат да се обединяват помежду си или ще се конкурират, коментира Тачев.


По думите му в ДПС също се случват интересни процеси.


Елитът в партията се подменя по две причини – вътрешнополитическа и външнополитическа. Външната вероятно е свързана с това, че почетният председател Ахмед Доган вероятно иска да откъсне ДПС от влиянието на Турция. Делян Пеевски, като етнически българин, има възможността да отдръпне партията от Анкара, а във вътрешнополитически план да обърне партията към нови социални групи, включително и към етнически българи. Целта е партията да възстанови позициите си като балансьор в политиката ни, смята политологът.

 

Според него, въпреки скандалите в управляващото мнозинство, по нищо не изглежда, че правителството може да падне скоро.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3719 |04.12.2023 Националната библиотека се нуждае от нова сграда, в която да се съхранява част от фонда й . 10| 3960 |04.12.2023 Емил Коларов, ресторантьор: Данък върху бакшиша е смешно предложение, но ако има, да е за всички . 5| 3721 |04.12.2023 Стефан Янев отрече да е водил разговори с Корнелия Нинова за коалиция . 27| 5227 |04.12.2023 Експертът Ивайло Иванов: Ветото на Радев за БТР-те обиди граничарите и военни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads