Реклама / Ads
10| 5017 |15.04.2015 НОВИНИ

Постоянен арест за Ченалова?

.
Съдия Румяна Ченалова
Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за съдия Румяна Ченалова. Тя бе обявена за общодържавно издирване, тъй като не се яви на разпит по разследване срещу нея и снощи бе задържана за 72 часа и откарана в ареста на Националната следствена служба. Ченалова сама е потърсила органите. Съдийката е разследвана за престъпление по служба и документно престъпление.
 
Адвокатът на Ченалова и неин брат Станимир Ченалов отрече сестра му да се крие и посочи, че следователите са я намерили, за да й връчат призовка в края на март - началото на април. Ченалов е подготвил документ, с който ще уведоми съда, че той и сестра му желаят да се явят по делото.

Той потвърди, че съдия Ченалова е вземала болничен от психиатричната болница и обясни, че след стреса, който е преживяла, се е отключило някакво заболяване, което сестра му имала от около десет години. Съдия Ченалов обаче отрече от тук нататък в защитата на сестра си да говори за психично заболяване.

Като брат й вярвам на сто процента, като адвокат - преди да видя документите, не мога да коментирам нищо, каза Ченалов.

Съдията от Софийския градски съд водеше делото "Октопод" срещу Алексей Петров, делото за убийството пред дискотека "Соло", както и три от делата между Цветан Василев и Делян Пеевски. Ченалова беше временно отстранена от Софийския градски съд заради няколко дисциплинарни производства.

В края на миналата година тя беше обвинена от френския посланик, че нейно решение е довело до спиране на работата на голям френски инвеститор, който се занимава с продажба на вина. Тогава възникнаха съмнения, че съдията е участвала в опит за узаконяване на кражба на френска фирма.

Името на съдията фигурира в медийното пространство във връзка със случайното разпределение на делата, защото „случайно" на нея се разпределят много важни казуси, като например три от делата, които водят Цветан Василев и Делян Пеевски един срещу друг.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 5090 |14.04.2015 "Лустраторите" на паметника с шмайзера в ареста . 2| 8074 |11.04.2015 Арест на джихадисти в България осуети кръвопролитие . 0| 4400 |09.04.2015 Оставиха в ареста митничаря и петимата контрабандисти . 0| 4435 |09.04.2015 Оставиха в ареста шестимата обвиняеми за радикален ислям

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads