Реклама / Ads
5| 4847 |14.12.2011 НОВИНИ

Пръкнаха се пиромани и вън от София

.
След като за месец и половина близо бяха запалени и изгоряха 40 коли в София, се появиха подпалвачи на автомобили и извън столицата.
 

  

Лек автомобил "Ауди А4" е първата вероятна жертва на пироман в Бургас. За последното денонощие в областта са изгорели три автомобила, в единият от случаите не се касае за умишлен палеж.


Изгорелият лек автомобил „Ауди А4" е подпален през нощта, той е бил паркиран до блок № 70 в комплекс "Братя Миладинови".

 

Предната част на колата е унищожена, а предното стъкло е счупено. Намерена и иззета е стъклена бутилка с парче плат, поставен в горната част, с малко количество запалително вещество, както и пластмасова туба от 5 литра със следи от петролен продукт. Автомобилът е собственост на 25-годишен мъж от Бургас, който работи във фирма за интернет и комуникации. По информация на полицията мъжът не е бил заплашван, отхвърлени са и съмненията палежът да е наказателна акция срещу собственика на автомобила.

 

Час по-късно е подпален друг лек автомобил в Карнобат - „Ауди А 6", паркиран на бул. „Москва" в града. Колата е ползвана от 40-годишен мъж. До изгорелите ламарини на автомобила, полицаите са намерили пластмасова стопилка от бутилка.


Две коли изгоряха през нощта и в двора на 57-годишен жител на разградското село Китанчево - и двете марка „Фолксваген Голф". Едното возило е собственост на сина на стопанина на дома Ахмед Ахмед, който има заложна къща. Втората изгоряла кола е на негов клиент. Причините за пожара се изясняват. Извършва се втори оглед на мястото, като служителите на реда не изключват да става въпрос и за техническа неизправност.

 

Паркиран автомобил в гараж в Чернооченското село Соколите е изгорял изцяло, съобщиха от ОД ма МВР Кърджали. Колата, марка "Фолксваген Пасат", е собственост на 42-годишен жител на същото село, който лично е сигнализирал за пожара на телефон 112. От полицията коментират, че по случая се работи и все още не е ясно дали колата и гаражът са запалени умишлено.

 

В рамките на два месеца в София изгоряха 36 автомобила. След като се оказа, че най-вероятно извършителите не са собственици на платени паркинги, застрахователи или пиромани, новата версия, по която полицията започна работа, е „заразна мода".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4928 |13.12.2011 Намушкаха таксиметрова шофьорка в София . 21| 5479 |13.12.2011 Пироманите наглеят: палят близо до СДВР . 14| 6068 |07.12.2011 Тракторите си тръгват от София, БДЖ пред споразумение . 36| 6266 |06.12.2011 М. Найденов: Всичко е нормално; да не би да има марсианци в София!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads