Реклама / Ads
22| 5129 |12.04.2012 НОВИНИ

Правозащитници обвиняват Найденов в липса на морал

.
Международната организация за защита на животните "Четири лапи" изрази възмущението си от позицията на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по наболелия проблем с бездомните кучета у нас. Във вторник той посъветва неправителствените организации да се извинят на всички нахапани от кучета и ги обвини в лична изгода от наличието на кучета по улиците, което ги правело час
 

  

"Изключително гнусно, неморално и долно е да се обвинява неправителственият сектор за проблеми, предизвикани от дългогодишното административно бездействие на местната и централната власти". Това каза Явор Гечев от българския клон на международната организация.

 

По думите му от организацията нямат  никакъв контрол както върху размножаването и търговията с кучета, така и за това, че няма нито един наказан за изхвърляне на куче на улицата, че няма никакъв контрол върху дейността на общините по отношение на мерките за намаляване на бездомните кучета.

 

Опитът да се вмени вина на организациите за защита на животните не е нищо повече от прехвърляне на отговорността, заявява още Гечев.

 

Той е категоричен, че неправителствените организации са онези, които най-силно искат решаването на проблемите, по които работят и които разполагат с най-пълни познания по тези проблеми, независимо за коя сфера от живота става въпрос.

 

Отношението на министър Найденов към нас издава манталитет, характерен за други времена и държави, към които, вярвам, никой нормален човек не би искал да принадлежи. Във всяка цивилизована държава след подобно поведение министърът сам би подал своята оставка, за да запази поне достойнството на колегите си от кабинета, смята Гечев.

 

От "Четири лапи" припомнят, че през 2008 година международната организация сключи споразумение с тогавашния министър на земеделието за прилагане на Закона за защита на животните чрез конкретни мерки. За съжаление споразумението остана само на хартия, тъй като от встъпването си в длъжност през 2009 година Найденов отказва да поеме ангажиментите, които предшественикът му беше поел.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5869 |06.04.2012 М.Найденов: Евтаназията не е решение за бездомните кучета . 33| 7714 |03.04.2012 М. Найденов: Овладяхме спекулата; за Великден цените ще са нормални . 42| 6719 |06.03.2012 М.Найденов: Цените на яйцата са спекулативни, пазарът ще ги свали . 86| 35715 |22.02.2012 Корнелия Нинова даде Найденов на съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads