Реклама / Ads
10| 5249 |07.03.2009 НОВИНИ

Пребили сметосъбирачи на ул. "Алабин"; Борисов - гневен

.
Кметът е информирал прокуратурата за инцидента в центъра на София, който той определи като мутренски номер през 21 век и се зарече, че няма да допусне подобни номера в столицата.
 

 

Днес следобяд е бил пребит екипът на общинската фирма, която е извършвала сметосъбирането на ул. „Алабин”, обяви на пресконференция кметът на София Бойко Борисов. Кметът е информирал прокуратурата за инцидента, който той определи като мутренски номер през 21 век. Борисов се зарече, че подобни номера в София няма да бъдат допуснати. Той обяви, че поърсил за съдействие главния секретар на МВР Павлин Димитров.

През нощта в столицата били докарани камиони от провинцията, за да се извърши почистването на големия град. В понеделник по желание на кмета ще се свиква и  извънредна сесия на Столичния общински съвет, за да се искат становища от политическите групи на общинските съветници по повод изкупуването дяловете на „Новера” и създаването на общинско предприятие. В момента Столична община предприемала постъпки за прекратяване на концесионния договор с „Новера”, уведоми още Борисов. Той изрази надежда и премиерът Сергей Станишев да изрази своето становище за създалата се ситуация. 

На пресконференцията стана ясно и, че главният секретар на Столична община Росен Желязков се е срещнал извънредно с представители на банките - кредитори на „Новера”, за да обсъжди с тях ситуацията около сметосъбирането на столицата и действията на СО за едностранно прекратяване на концесионния договор. Банките щели да подкрепят общината при осигуряването на средства за потенциално придобиване на дяловете на „Новера".

Frognews.bg  напомня, че тази нощ фирма фирма „Титан АС” спешно започна да почиства 19 столични района, които бяха обслужвани от концесионера „Новера”, който преустанови своята дейност на 6 февруари в 6.00 часа сутринта, защото не бил заплатен авансът за дейността по почистване за този месец и не били платени лихвите по забавените плащания за януари.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5413 |06.03.2009 Бойко Борисов обеща да почисти сметище в столичния квартал Зона Б-5 . 8| 5284 |03.03.2009 Б. Борисов: Няма криза с боклука, има организирани медийни атаки . 34| 4969 |23.02.2009 Балонът "Б. Борисов" щял да се спука като балона "С. Сакскобургготски" . 18| 5753 |17.02.2009 Д. Абаджиев : Партньорството между Борисов и Костов е гротеска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads