Реклама / Ads
6| 5553 |10.10.2012 НОВИНИ

Предизвестено: Данчо Лазаров пак лапна волейбола

.
Напразни надежди, Лазаров е пожизнен шеф
Сбъднаха се прогнозите на скептиците: Данчо Лазаров бе преизбран на президентския пост във Федерацията по волейбол. „Вечният”, както го наричат някои досегашен шеф бе преизбран на Общото събрание на централата в курорта Златни пясъци.
 

Там се събраха 78 от общо 80 представители на български клубове. Гласът на „Марек Юнион” от Дупница е бил невалиден, а само един човек е гласувал с "въздържал се". Хората от Опозицията не присъстваха на събранието.

"Нямаше битка, но бяхме поставени пред сериозно изпитание. От 120 клуба 79 бяха тук, това говори твърде много и ме радва, че голямата част от клубовете дойдоха, за да ни чуят, ние да ги изслушаме и да вземем важни решения", заяви Лазаров. "Имаше препоръки, а не критики. Състоя се един откровен и полезен разговор между клубове и ръководство. Изключително полезно бе присъствието на президента на Европейската конфедерация Андре Майер. Той взе доста активно участие в работата на нашето събрание", добави доволният стар-нов председател, известен с прякора Инженера.

 

Нови 8 члена влязоха в Управителния съвет на федерацията, който е в състав от 25 души. Те са Иван Сурков от Шумен, Николай Григоров - Габрово, Любо Герасимов -Локо Пд, Иван Сеферинов - Славия, Илия Динков - Марица, Валери Андреев - Дунав Рс, професор Огнян Герджиков и Иван Чолаков, който е представител на генералния спонсор. От УС отпаднаха Ивайло Константинов, Людмил Найденов и Николай Желязков.

 

През лятото треньорът на мъжкия национален отбор Радостин Стойчев поиска оставката на Лазаров. Той се оргументира с формализма при управлението на клубовете, липсата на визия за привличане на деца и младежи, както и съмнения за корупция. Стотици фенове подкрепиха Стойчев. Стигна се до отказ от националния на Матей Казийски и Андрей Жеков.

 

Въпреки сътресенията отборът замина за участие на Олимпиадата в Лондон и зае престижното четвърто място, което е безспорен успех. За треньор на отбора след игрите бе утвърден италианецът Камило Плачи. За негов помощник е предложен Найден Найденов, който водеше отбора в Англия. Найденов все още не е отговорил окончателно дали приема, защото преговаря за някои от условията.

 

Алтернатива на Лазаров бе шефът на Софийската стокова борса Васил Симов. Подкрепиха го големи имена като Тони Зетова, Радостин Стойчев и др. Уставът на федерацията обаче е направен тка, че още преди дни бе ясно, че Симов няма никакви шансове. Клубовете са зависими от ръководството за финансиране на тяхната дейност и това прави озбора предопределен.  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5145 |07.10.2012 Данчо Пръча е задържан в операция "Пръча" . 10| 9395 |29.07.2012 Вижте как Данчо Йовчев покори Лондон! (видео) . 26| 5989 |13.06.2012 Данчо Лазаров: Радо Стойчев не е направил нищо особено за България . 28| 6917 |17.05.2012 Стойчев: Оставам, но само ако Лазаров си тръгне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads