Реклама / Ads
7| 5075 |11.12.2019 НОВИНИ

Президентът: Изборът на Гешев влияе пряко върху нас и нашата съдба

.
Иван Гешев
Казвал съм и много преди, но това трябва да го осъзнае обществото - че изборът на главния прокурор не е нещо абстрактно. Начинът има пряко влияние върху нас и нашата съдба. България е страна с ограничени ресурси, ние трябва да държим много на качеството.
 

Това заяви в "Лице в лице" президентът Румен Радев.

 

На въпрос защо е върнал указа за Иван Гешев, той посочи, че е нямало състезателна процедура.

 

Всички искаме магистрали, но те трябва да са направени в съответствие със законите и да се гарантира прозрачност, качество. Как без санкции на парламента се дават такива милиарди, заяви още той. Под каква форма автомагистрали се разплащат и с кого и защо. Трябва от тези въпроси да се интересуваме - дали с договор за услуги, по какви критерии за качество....Затова казвам, конкурентност, прозрачност, отчетност и отговорност, иначе - да, обществената необходимост е налице. Ние обаче трябва да задаваме въпроса Как?, посочи президентът.

 

За първи път казах - ние трябва да се научим, че принципът на конкурентност и прозрачност трябва да важи във всички сфери, от това зависят доходи, пенсии, заяви още държавният глава. Имахме откровен разговор с министрите.

Не приемам такъв акт, няма нужда, и никога не съм го търсил, отговори той на въпрос как възприема колениченето пред президентството от протестиращите срещу избора на новия главен прокурор.

 

За мен не е важно колко време ще бъда президент, а какъв президент ще бъда, отсече той.

 

На въпрос за флирта с градската десница за Иван Гешев, той отрече това да е така и обясни какъв в екипа му е братът на Иван Гешев.

 

Радев коментира и службата на брата на Гешев в НСО: Полковник Георги Гешев има дълга кариера в НСО много преди Иван Гешев да бъде избран за главен прокурор. Той беше назначен като ръководител на моята пряка охрана още в момента на избирането ми за президент. Аз съм с отлични впечатления от него - прекрасен професионалист и човек. Отдавна той е част от моята пряка охрана, а относно това защо е бил Иван Гешев в президентството преди да издам указа, аз провеждам такава беседа. А иначе прегръдките и целувките не са част от моя политически репертоар. Аз използвам други начини на общуване, посочи Радев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 27183 |11.12.2019 Депутат: Подкрепям Цацаров и Гешев, защото иначе ме няма. Тор съм . 6| 3946 |09.12.2019 Президентът: Спасението е машинният вот . 6| 4670 |09.12.2019 Не е виц! Цацаров и Гешев обсъдиха ”бъдещи съвместни действия” с патриарх Неофит . 6| 6063 |06.12.2019 Гешев атакува Лозан Панов, отрече главният прокурор да е безотчетен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads