Реклама / Ads
13| 4485 |16.11.2018 НОВИНИ

Президентът: Каня Борисов да представи визията си за справяне с корупцията

.
Радев хвърли ръкавица към Борисов
Президентът Румен Радев покани премиера Бойко Борисов на среща, за да си представи неговата визия за справяне с корупцията. Така държавният глава отговори на критиката на министър-председателя защо е приел БСП, а не приема депутатите от ГЕРБ. Радев допълни, че има разлика между визия и закон.
 

„Г-жа Нинова пожела да ме запознае с Визията за България. Аз съм готов да приема Борисов, да ми представи визията за справяне с корупцията по високите етажи на властта, прекратяване на катастрофалния срив на инвестициите и догонването на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха икономически далеч преди нас”, каза президентът.

 

Румен Радев коментира какво решение трябва да се търси за създалата се ситуация в страната.„Проблем има и той е дълбок. Решение трябва да се търси от парламента. Президентът не може да иска оставки на когото и да е. Но в тази ситуация, аз винаги ще бъда на страната на гражданите. Те виждат,  че не са приоритет на управлението и виждат, че действията на властта и управлението е да не загуби властта, с която са се сраснали. Всяка власт, независимо дали сегашната или следващата – ще трябва да разбере, че не може да управлява по досегашния начин. Българите ще търсят правата си”, заяви Румен Радев.

 

На въпрос дали Радев е подстрекател на протестите, президентът отговори „Протестите са закономерни и основателни, никой закон не забранява протестите. Тези въпроси са ирелевантни.

 

„Опариха се управляващите от Истанбулската конвенция и се лутат как да определят своята позиция. Досега те открито навън не са изразявали твърда българска позиция. Проблемът е глобален . Позиция според мен трябва до има, но предлаганите текстове не работят в наш интерес, защото има клаузи, които поставят на риск суверенитета”, така държавният глава коментира Пакта за миграция. „Кой е казвал, че България е блато. Казал съм, че трябва да се измъкне от блатото в лекцията и вие, като журналисти трябва да предавате правилно какво съм казал, иначе стоите на страната на фалшивите новини”, посочи Радев. Президентът обяви, че не е запознат с петицията на протестиращи да се обяви извънредно положение в държавата и добави, че това е смешно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3689 |15.11.2018 Борисов и Заев ще режат лентички заедно на новата отсечката на „Струма” . 5| 4008 |15.11.2018 И Борисов опроверга за паспорта на Груевски . 20| 4351 |15.11.2018 Плевнелиев: Радев подклажда протестите, Борисов балансира нещата . 7| 6112 |14.11.2018 Бойко Борисов ще гостува в Шоуто на Слави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads