Реклама / Ads
6| 4664 |10.02.2015 НОВИНИ

Президентът вика Консултативен съвет по национална сигурност

.
Росен Плевнелиев
Ще свикам Консултативен съвет по национална сигурност, заяви президентът Росен Плевнелиев на пресконференция. Днешният доклад на началника на отбраната е много подробен, изключително детайлен, така че ние получихме ясна оценка за всяко едно от действията, проектите по мисиите и планирането, каквото сме заложили, докъдето сме стигнали.
 

Докладът е ясен, той е и критичен. Голяма част от проблемите, които ние виждаме в нашата армия се сблъскват с политическа неустойчивост на решенията и негарантиране на ресурс, който е обещан, разумен, в който няма един лев излишен, но е крайно необходими, за да изпълняваме функциите и задачите.

 

Поех ангажимент това, което чух, да го предоставя и в рамките на Консултативния съвет по национална сигурност тогава, когато той се състои, най-вероятно през март месец, защото все още няма готовност затова, да бъде и на бюрото на всеки един политически лидер, за да можем заедно да намерим изводи, как оттук-нататък ще подкрепим нашата армия.

 

Цифрите и приоритетите са ясни, способностите за постигане също, но е необходимо добро изпълнение. То обаче се базира и на политическа подкрепа и устойчивост, такава каквато в момента не можем да гарантираме в последните две-три години поради всичко, което се случи в България - три парламента и 5 правителствата. Армията не бива да страда от политическото противопоставяне. Именно с тази цел свиквам Консултативния съвет по национална сигурност и си поставям за задача да им дадем тази глътка въздух, от която те имат нужда, всички лидери, различните политически партии да кажат, че приоритетите им са смислени, че техните усилия и заставаме зад техния план за действие. В следващите седмици ще бъдат довършени новите стратегически документи, включително и плана за развитие до 2020 г., каза президентът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 9648 |04.02.2015 Президентът Стоянов: Добрев и Първанов излъгаха за мандата . 8| 5353 |03.02.2015 Захариева: Президентът подписа указ за назначаването на Л. Панов за шеф на ВКС . 4| 4515 |02.02.2015 Екимджиев: Президентът не е фигурант . 0| 5086 |30.01.2015 И. Йотова: Знам кой ще е кандидат-президентът на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads