Реклама / Ads
0| 2523 |06.05.2024 НОВИНИ

Прибираме се след празниците. Къде има тапи? /обновена/

.
Източник: БГНЕС
Засилен трафик към София и другите големи градове в последния от серията почивни дни. Продължават и проверките на „Пътна полиция“.
 

Общо над 8000 служители участват в акциите по празниците.

 

Най-натоварени са маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове - най-вече от Гърция и Турция. В района на Симитли в понеделник по обед се образува задръстване, съобщава bTV.





В посока магистрала „Струма“ колоната едва се движи, често спира, затапването по пътя откъм Банско стига до село Градево, а по Е-79 още от Кресна през цялото дефиле до Симитли. 500-те метра до началото на автомагистралата след Симитли се преминават много бавно заради сливането на двата потока. Има и прегрели автомобили. След поемането на трафика от "Струма" няма проблем с придвижването в посока София.

 

И днес ще има промени в движението по магистрала „Хемус“, за да не се образуват задръствания. В тунел „Топли дол" ще се обособят две ленти в посока София и една за Варна. През „Правешки ханове" ще има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна.

 

Огромна тапа се е образувала и на АМ "Тракия" в посока София. Задръстването е в района на Пазарджик, около 90-и километър. Автомобилите се движат изключително бавно по аутобана.

 

Много сериозен е трафикът по автомагистрала "Струма", посочиха от пресцентъра на МВР за БТА. От МВР обясниха, че трафикът към София е много тежък, но това е очаквано. 

 

Към момента няма тежки пътни инциденти, добавиха от ведомството.







Изключително интензивен е трафикът за леки автомобили награничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост“ при Русе.

 

Причината е, че румънските туристи, които през празничните дни са решили да почиват у нас и в съседна Гърция, се прибират у дома си.

 

Опашки от автомобили има и по двата булеварда, които отвеждат трафика към граничния пункт, както и на входа на Русе откъм главния път Варна-Русе.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 15557 |06.05.2024 От "нужно е " до "хващам самолета и изчезвам". Какво знаем около идеята за задължително военно обучение? . 0| 2907 |06.05.2024 Поетът Кирил Кадийски с нова книга - „Изгнаник на земята”: За нравственият стоицизъм и непримиримост към примирението . 11| 2529 |06.05.2024 Отец Йордан Божилов: Тъжно е, че две православни държави воюват. Но все пак - Русия е агресор, Украйна се защитава . 30| 5184 |06.05.2024 Една трета от формациите в предсрочния вот са русофилски. Какво обещават новите "спасители"?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads