Реклама / Ads
0| 4724 |22.06.2015 НОВИНИ

Приходите от дрога и проституция - 225 млн. лв.

.
Милиони от дрога
Близки до окончателните данни на Националния статистически институт за 2013 година, показват, че приходите от производство и разпространение на дрога, контрабанда на цигари, алкохол и проституция възлизат на 225 млн. лева. Като цяло отражението на включването на тези дейност в БВП е 0,28 на сто, заяви в интервю за БТА председателят на НСИ Сергей Цветарски.
 
Той бе потърсен от Агенцията по повод предстоящото на 25 юни честване на 135 години от създаването на националната ни статистика. След девет месеца ще има по-точни предварителни данни за 2014 г., допълни председателят на НСИ. Има изненадващ ръст на населението в област Кърджали за миналата година, коментира Цветарски. Както в цялата страна, така и там естественият прираст е отрицателен - малко над две на хиляда, а миграционният прираст е 12 на хиляда в рамките на една година. На фона на останалото развитие на страната това може би подсказва за появата на ново явление и е възможно една от причините за това явление да е изборна миграция, допълни председателят на НСИ. Сто тридесет и пет години по-късно статистиката продължава да е "лакома" за информация, разказва Сергей Цветарски.

Това, което бих искал да знам, е как статистиката да измери по най-добрия начин удовлетвореността на хората от живота. Ако се намери обективен, измерим и логически обоснован статистически отговор, тогава бих се чувствал като нобелов лауреат, допълва той. Иначе средният българин след повече от сто години е поостарял - на 43,2 години, което дори в средноевропейски мащаб е доста висока възраст, живее около 71 години за мъжете и 78 - за жените, като има вероятност след 70 години наследниците му да живеят с 15 години повече. Средният българин получава заплата от 882 лева и почти половината от дохода му се изразходва за храна и безалкохолни напитки и поддръжка на дома. Той работи главно в сферата на услугите и живее основно в градовете в собствено жилище.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4445 |09.06.2015 Шеф на израелския Кнесет в скандал с бг проститутки и дрога . 0| 4476 |09.06.2015 Шеф на израелския парламент замесен в скандал с БГ проститутки и дрога . 6| 4264 |18.05.2015 Ученичка издъхна от дрога в Бургас . 11| 5257 |22.04.2015 Борисов: Пълним дупката в бюджета с приходите от митниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads