Реклама / Ads
14| 6155 |20.01.2012 НОВИНИ

Признанията на самоубилия се Стойчо без стойност в съда

.
Стойчо Стоев – Чочо, на чиито разказ се крепи цялата история за отвличането и убийството на Мирослава от Перник, не е бил разпитван пред съдия. На практика това означава, че показанията му срещу другия участник в убийството Марио Любенов - Заека, сочен от Чочо за физическия убиец на момичето, нямат стойност.
 

  

Според Наказателно-процесуалния кодекс при положение, че Стоев е починал, защитата на Любенов може да не поиска показанията му да бъдат прочетени и използвани в процеса срещу него. Това каза главния прокурор на Перник Пламен Найденов, цитиран от ZaPernik. Няма и шанс Стойчо Стоев да бъде разпитан отново, тъй като се самoуби при обиск в дома му и отнесе истината в гроба.

Марио Любенов - Заека може да се окаже шизофреник, което пък съвсем ще омаловажи справедливостта на наказанието за зверското убийство на Мирослава.

Според показанията на вече покойния Чочо в убийството е участвал и Марио Любенов. Първоначално замисълът бил да отвлекат Мирослава, но решават и да я убият. Така смъртната присъда на момичето била подготвена още от самото отвличане.

Първото обаждане в полицията, че Мирослава е отлечена, е получено в 21,49 ч. и е изпратено от сестрата на Елеонора. Това става след тренировка на Мирослава по таекуон-до. 

Елеонора получава обаждане по телефона от сестра си, след което получава и смс. Указанията са близките на Мирослава да отидат на картинг пистата, намираща се в близост до спортната зала "Дружба", където тренирала тийнейджърката. Там бил поставен лист хартия с указания да бъдат осигурени 250 000 евро в банкноти по 50 евро. В указанията пишело близките на Мирослава да не търсят съдействие от полицията, в противен случай детето им ще бъде върнато на части, съобщиха от пернишката прокуратура.

Два дни след отвличането се получава телефонно обаждане с преправен мъжки глас, който казва парите да бъдат готови до петък. В петък обаче не се получило последващо обаждане. Парите трябвало да се подсигурят от Борислав Чолев - млад наследник на богатство, гадже на сестрата на Мирослава - Елеонора.

От прокуратурата отказват да кажат дали Чолев се е съгласил да даде парите, но потвърдиха, че семейството на Елеонора ги е поискало от него. Обстоятелствата показват, че той впоследствие се е разделил с Елеонора.

Полицията започнала да разпитва криминалния контингент в града, който се занимава с подобни отвличания. Сред тях бил и Чочо. Според прокуратурата той си признал, че заедно с Марио замислили отвличането и убийството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6485 |12.01.2012 Стойчо и съучастникът му убили Мирослава за пари . 14| 9270 |12.01.2012 Самоубилият се Чочо бил гард на кандидат-зет на Мима . 35| 6032 |19.02.2009 Красимир Гергов невинен, Гоцев се отказа от признанията за подкупа . 3| 5718 |18.04.2008 Д-р Стойчо Кацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads