Реклама / Ads
0| 2357 |16.04.2024 НОВИНИ

Прободеният епископ на Сидни е звезда от TikTok, с последователи от цял сят

.
Епископ Мар Мари Емануел Източник: YouTube
Епископ Мар Мари Емануел, който беше намушкан с нож по време на църковна служба, предавана на живо от Сидни в понеделник, е звезда в социалните мрежи с последователи по целия свят, но брадатият духовник е и проповедник, който предизвиква разделение.
 

Облечен в тъмни одежди, с голям кръст в ръка и с гъста сива брада под черна качулка, Емануел изнася проповеди в асирийската църква "Христос - добрият пастир", които варират от проповеди върху Библията до пламенни критики срещу хомосексуализма, ваксинациите с КОВИД, исляма и избирането на президента на САЩ Джо Байдън., разказва "Ройтерс".

 

53-годишният епископ, който има популярни младежки последователи в TikTok и е награден от YouTube през 2023 г. за достигане на 100 000 абонати, е бил обект на критики, омраза и онлайн тролене.

В понеделник вечерта тийнейджър намушка с нож него и други богомолци по време на проповед в асирийската църква "Христос Добрият пастир" в западната част на Сидни.

 

На кадри, публикувани в интернет, се вижда как нападателят критикува коментарите на Емануел за исляма, докато е притиснат на земята от паството. Във вторник полицията заяви, че става въпрос за терористично нападение, мотивирано от подозрения за религиозен екстремизъм.

 

В някои проповеди, публикувани онлайн и широко разпространени, Емануел поставя под съмнение части от ислямската теология, въпреки че в други подчертава любовта си към мюсюлманската общност и как редовно се моли за нея. В неотдавнашна публикация той изразява подкрепа за палестинците в Газа.

 

"Той не казва, че религията ви е боклук, а просто доказва, че те грешат, и то много добре формулирано до степен, в която им влиза под кожата ... единственият начин да го свалите е чрез физическо насилие", казва 20-годишната Манука, местна жителка, която следва Емануел в TikTok.

 

В други проповеди Емануел се прицелва в светския свят, като поставя под съмнение избора на Байдън, атакува подкрепата му за правата на гейовете и призовава Тръмп да остане верен на Бога и да се противопостави на влиянието на масоните.

 

Популярността на Емануел достигна своя връх по време на пандемията COVID, защото проповедите му бяха онлайн.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 10786 |16.04.2024 Нещо лично към магистратите, недоволни от реформите: Не ви пожелавам това, което причинявате на други! . 4| 2349 |16.04.2024 Отново: Делото за мярката на Петя Банкова не тръгна . 1| 2281 |16.04.2024 Караш с висока скорост, получаваш писмо от близък на убит на пътя . 2| 2337 |16.04.2024 Оскверниха гроба на Патриарх Неофит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads