Реклама / Ads
29| 6476 |27.10.2020 НОВИНИ

Проф. Асен Балтов: Апелирам за по-строги мерки. Ситуацията е близка до критичната

.
проф. Асен Балтов
Виждате, че вече нямаме клъстърно разпространение, а дифузно. Смятам, че тези мерки, които се смятат за много тежки, са много слаби. Апелирам за затягане на мерките, защото иначе няма да можем да обслужваме никого.
 

Това заяви в ефира на bTV директорът на “Пирогов” проф. Асен Балтов.

 

Той заяви, че има 61 заразени медици от болницата. Има и 60 пациенти, които са заразени в средата. Започва и спешна реорганизация на болницата, за да се овладее разпространението на инфекцията. От днес в лечебното заведение ще започне преразпределение на етажите и два от тях ще бъдат отделени за новозаразените с COVID-19. Единият етаж ще е за пациентите, а другият – за заразените лекари и друг персонал на болницата.

 

“Медиците на първа линия веднага се връщат на работа без да чакат да минава карантина. Ако нещата продължават така, ще се стигне до там, че медиците ни ще трябва да се върщат веднага на работа, нищо че до вчера са били с положителен тест. Нещата са близки до критични”, посочи още Балтов.

 

По думите му няма отказ лекарите да носят предпазни облекла.

 

“Всички хора, които са преболедували в “Пирогов” имат увеличение на антителата и затова може би си позволяват да не се обличат толкова строго, колкото останалите”, обясни Балтов.

 

Той заяви, че бившият вече шеф на столичната РЗИ е вършел много добре работата си до вчера. Определи и оставката му като “пресилена”. Д-р Данчо Пенчев хвърли внезапно оставка, а от Министерството на здравеопазването отказаха да посочат точните причини. Смята се обаче, че отмяната на карантината на премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев преди изтичане на 10-дневния срок, както е по закон, е причина Пенчев да реши да напусне поста си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8310 |26.10.2020 Икономистът Красен Станчев: Бюджетът е направен така, че обещаното на пенсионери и семейства с деца няма да бъде дадено . 7| 5209 |26.10.2020 Проф. Димитър Иванов: Влизаме в дългов капан с Бюджет 2021 . 46| 10406 |25.10.2020 Проф. Коста Костов: Премиерът е рисков, има лека форма на затлъстяване . 20| 5253 |25.10.2020 Проф. Витанов: Доста райони ще са с много заразени, няма да е добре това, което ще се случи през ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads