Реклама / Ads
6| 5248 |25.09.2014 НОВИНИ

Проф. Клисарова: Променяме формулата за делегирани бюджети в училищата

.
Проф. Анелия Клисарова
Надявам се законът за средното образование да бъде приет от 43-ото Народно събрание и да бъде въведен един учебник по един предмет.
 
Това заяви на среща с преподаватели от училища и детски градини във варненския район „Владислав Варненчик”  кандидатът за депутат от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Варна проф. Анелия Клисарова.

Проектът за закон вече е готов и ще го внесем веднага след като 43-ото народно събрание започне работа. „ГЕРБ 4 години, при пълно мнозинство, не свършиха това. За съжаление не ни стигна времето да довършим много неща, които започнахме”, уточни тя. Според преподаватели има разминаване в текстовете и информацията в учебниците на различните издателства, а програмите са „безумни и объркват и нас, и децата”. Учителите изказаха своята пълна подкрепа за въвеждането на базов учебник по всеки предмет и използването на помагала според професионалната насоченост на отделните школа и паралелки.

„Приехме стратегия и за квалификацията на педагогическите кадри, която до сега липсваше. Трябва да направим единна система и регистър за квалификацията на учителите, за да може да се надграждат умения”, каза в отговор на въпрос проф. Клисарова. На срещата стана ясно, че варненските преподаватели са против настоящия вид на делегираните бюджети в детските градини и училищата, защото по този начин се залага само на количеството, а не на качеството. „Необходимо е да бъдат въведени коефициенти за различни критерии, които да поставят в равностойно положение и малки, и големи училища”, категорична бе Клиасарова.

Присъстващите попитаха кандидата за народен представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ какво се случва със стратегията за висше образование. Проф. Клисарова поясни, че служебното правителство я е отхвърлило с мотива, че е била изготвена от БСП и за това трябва да се промени. „Разбрах, че са били променени само две точки в нашата стратегия. За мен най-важното е да свържем висшето образование с бизнеса”, каза тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5356 |21.09.2014 Проф. Вучков призна, че е щастливо влюбен . 8| 4629 |19.09.2014 Проф. Петър Иванов: Мъртвите души обслужват мафията в България . 88| 9723 |17.09.2014 Проф. Цветков пред Фрог: Путин може да превземе България . 3| 4582 |15.09.2014 Клисарова: Задължително е да има само един учебник по предмет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads