Реклама / Ads
3| 4997 |04.11.2020 НОВИНИ

Проф. Любомир Топалов: Голямата битка ще е между адвокати на Тръмп и Байдън

.
Проф. Любомир Топалов
Страхувам се, че сега голямата битка ще бъде на отборите от адвокати на двете кампании. Бяха заложени проблеми, които да предотвратят избирането на президент преди следващите една-две седмици, може би.
 

Това коментира пред БНР проф. Любомир Топалов, гост професор в Бостън колидж.

 

Припомняме, че по-рано Доналд Тръмп обяви, че е спечелил изборите, без това да е официално потвърдено. Все още окончателни резултати от вота няма, но Тръмп се закани, че ще оспорва друг изход от двубоя в съда и най-вече резултатите от вота по пощата.

 

Проф. Топалов обясни, че става дума за предварителното гласуване по пощата, но и заради специфични закони в някои щати, най-вече Пенсилвания, които предотвратяват възможността тези гласове да бъдат правилно преброени и създават ситуация, в която изходът от преброяването може да бъде оспорван и от двете страни. 

 

По думите му има много хора, които се страхуват да кажат, че поддържат Доналд Тръмп и това изкривява резултатите от социологическите допитвания.

Отчитането на най-големия ръст на икономиката на САЩ е новина, която също повлия на решението на избирателите, посочи още анализаторът.

 

Според него кампанията на Джо Байдън не е излязла с ясни политики по отношение на справянето с кризите - външно- и вътрешнополитически, както и пандемията и икономиката.

"Кампанията на Байдън се обърна срещу личността на Тръмп и се фокусира върху един от най-големите проблеми за неговото управление - справянето с коронавируса. Без да предложи коренно различна алтернатива, защото е ясно, че няма много неща, които може да направи по различен начин".

 

Проф. Топалов прогнозира, че в американското общество ще се засилят дебатите за горна граница на възрастта на кандидатите за президент на САЩ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4883 |03.11.2020 Проф. д-р Николай Младенов: Лекарите имат най-малко вина, ако нещо не се случва както трябва . 12| 4710 |03.11.2020 Проф. Дронзина: Радикализацията не е в Тора Бора, а в Австрия, Франция, Англия . 6| 7466 |02.11.2020 Проф. Петко Тодоров: В медиите има пране на пари и съдействие на управляващите в него . 5| 6000 |02.11.2020 Проф. Богов: Страхът е причината за недостига на легла за COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads