Реклама / Ads
4| 5068 |14.03.2013 НОВИНИ

Проф. Н. Петров: 7-8 години й трябват на здравната реформа

.
проф. Николай Петров
Реформата е много сериозен проблем, изискващ много широко обсъждане, подкрепа, време и финансов ресурс. Открито съм готов да говоря за всичко, обеща професорът.
 

Ще се създаде Национален съвет по цени и реимбурсиране, обеща по БТВ новият министър на здравеопазването проф. Николай Петров.

В здравната система са работили много хора, но реформата е много сериозен проблем, изискващ много широко обсъждане, подкрепа, време и финансов ресурс. Едва ли ще бъдат достатъчни 3-4 години; финалът го виждам дори след 7-8 години, но трябва да се работи в тази посока, каза Петров.

Недофинансиране имаше и във ВМА, каза той и добави, че сега прохождат и те. Няма да проявявам в новото си качество пристрастност към своята болница, тя е добре работеща, с много добър синхрон, представя пълен пакет; не ходи другаде.

Националната здравна карта ще даде отговор на въпроса къде по региони какви нужди има, убеден е проф. Петров. Той си давал сметка, че постът му е най-ветровит, досега се срещал с всички здравни министри и сега се чудел как ще отговоря да въпроси, които сам им е поставял преди. Имало диалогичност, предишните министри се вслушвали. Някои заплати се вдигнали, специалисти се връщали, но от тази година отново се засилили центробежните процеси.

Открито съм готов да говоря за всичко, аз съм открит човек, не се страхувам, обясни професорът.

За самозапалилия се Д. Димитров вчера пред президентството каза, че състоянието му продължава да е тежко. Вчера и няколко пъти той информирал лично премиера, който също звънял в "Пирогов". Състоянието е тежко, с опасност за живота, но има и своите шансове, каза той.

Към разум и самообладание у гражданите, призова професорът. Така или иначе ние играем в едни рамки на бюджета, от които няма мърдане. ние не сме политически кабинет и няма да отидем на вариант заем, за да се харесаме, заключи проф. Петров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5912 |13.03.2013 Проф. Милошев не прогнозира трусове с матурите . 8| 5689 |13.03.2013 Проф. Николай Петров: Ще бъда посредник между лекарите и НЗОК . 14| 5297 |13.03.2013 Проф. Димитров: Македония продължава с езика на омразата . 72| 6368 |10.03.2013 Костов предсказа: Още 7 години политическа криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads