Реклама / Ads
2| 7586 |31.07.2021 НОВИНИ

Проф. Слатински сигнализира за ”отвратителния начин, по който се управлява Военна академия”

.
Николай Слатински
Покрай свое запитване дали е удостоен с с почетен знак ”За принос към Министерството на отбраната”, проф. Николай Слатински сигнализира за ”отвратителния начин, по който през последните години се управлява Военна академия”.
 

Вижте целия коментар на проф. Слатински във Фейсбук:

 

Много се извинявам, че използвам Фейсбук за личен въпрос, но винаги съм смятал, че гласността е най-надеждното защитно средство. Не си падам по задкулисните интриги.
Нека всичко е на масата и всеки да може да си каже какво мисли и защо така мисли.


От отговорни служители на Министерството на отбраната и на Военна академия с молба да не им споменавам имената от страх да не бъдат наказани (особено тези от ВА, където има огромен страх от волунтаристични и своеволни дисциплинарни репресии),
аз знам, че във връзка с моето пенсиониране министърът на отбраната е подписал заповед, с която съм отличéн с почетен знак "За принос към Министерството на отбраната".


Оттогава минаха няколко седмици. Официално никой не ме е уведомил, на някакво събиране със състава на ВА началникът на ВА е смотолевил през стиснати зъби нещо от този род и нищо друго.


На сайта на Военна академия, където се поместват най-банални и традиционни поздравителни адреси по различни поводи на избрани служители от ВА и напоителни интервюта на определени персони, близки до ръководството на ВА, няма и дума за тази висока ведомствена награда, която получава професор от ВА, нищо, че удостояването с нея не се случва често и би била събитие от голямо значение за ВА.


Аз питам - ако съм удостоен с този почетен знак на министъра на отбраната (а с него преди мен са награждавани някои видни личности и знакови за България имена),
защо наградата се крие от мен и не ми се дава, защо не съм информиран официално за нея, защо с нея не се гордее ВА и защо за нея не могат да научат преподавателите и административните служители от ВА?!


Колко подобни награди досега е получила ВА, че да се пази такова мълчание за нея и да има такава оглушителна тишина?


Веднага бързам да кажа следното, за да не бъда разбран погрешно:
Аз се интересувам дали наистина (както съм информиран неофициално и тихо, да не чуе началника!)
министърът на отбраната ме е удостоил с въпросната висока награда,
но не за да я получа.
Повтарям - не за да я получа!!


Отказвал съм, когато съм бил сондиран, дори държавни награди, като съм заявявал, че има по-достойни хора от мен и че няма да дойда на връчвнето, защото не споделям това раздаване на награди на килограм, което ги обезценява, а и България е в такова насипно състояние, последна по всички позитивни и първа по всички негативни критерии и параметри в ЕС, че едва ли има и няколко души, които могат да бъдат наградени за високи заслуги към нея.


Интересувам се за почетния знак, не за да го получа, а за да го върна официално на министъра на отбраната с четири мои собствени, изстрадани, нараняващи ме и никого другиго неангажиращи аргумента, пряко породени от личното ми виждане:

- за отвратителния според моите принципи и разбирания начин, по който през последните години се управлява Военна академия;
- за бруталното изхвърляне буквално като мръсни котета на мои колеги, които много повече от мен заслужават този почетен знак;
- за поставянето на учебния процес и качеството на преподаването на обидно заден план от ръководството на ВА като управленски приоритет и като основание за кариерно развитие на кадрите;
- за формалното, нямо съзерцание, граничещо с формално осъществяване на правомощията и отговорностите на МО към ВА и с почти пълното безразличие от МО към ставащото и неставащото във ВА.

Николай Слатински"




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4447 |30.07.2021 Проф. Румен Гечев, БСП: Ще поканим на среща кандидата за премиер Пламен Николов . 5| 4291 |30.07.2021 Проф. Галунов: Много по-рано трябваше да е ясно името на премиера . 8| 3164 |30.07.2021 Проф. Радостина Александрова: Дори най-обикновените маски дават защита . 1| 3416 |30.07.2021 Проф. Радослав Гайдарски, БСП: Тази наша вътрешна опозиция много се преекспонира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads