Реклама / Ads
21| 12931 |06.01.2013 НОВИНИ

Професор Пантев: Все не успявам да се оженя

.
Историкът проф. Андрей Пантев повдигна завесата около личния си живот, който ревниво пази години наред. В “Тази събота” по bTV той разкри, че с любимата му жена – Цецка вече 22 години не успяват да се оженят и това започва да го тревожи. Връзката им не започнала веднага. “ Помислих си, че е недостижима.
 

 И така беше десетина години, тя ми беше студентка”, разкри професорът. “22 години малко нелепо е да кажеш – жена ми. По-добре щеше, ако бяхме подписали. Аз непрекъснато й предлагам, но тя все отклонява. Човешката душа трябва да си пази тайните. При нас обаче доминира най-вече любовта. Ние сме триумф на любовта”, каза историкът.

Професорът призна със смях, че разсеяността е негова типична черта и разказва как веднъж си забравил палтото след дружеска почерпка.

Андрей Пантев сподели, че пропуснал да бъде ревнив към дъщеря си. Не усетил как “женският татко” в него бил позакъснял със съветите си. Затова пък е готов да поговори с внучката си Галя, когато й дойде времето за “важните философски неща”. “Тя ме нарича “Андрейчо”. Но все бяга от целувките ми”, смее се щастливият дядо.

Професорът казва с мъдрост, че мимолетността на битието го е научила да бъде по-съзерцателен, по-обран, да си знае мярката. “Трябва да видиш един човек в драма, дори леко подпийнал – защото тогава неговите заучени рефлекси падат и той става такъв, какъвто е”, казва професорът.

За Андрей Пантев лулата (превърнала се в негов символ) е като риза – за случай, сезон, настроение. Той с гордост показва колекцията си от над 100 лули. Веднъж професорът си загубил една от любимите лули. “За мен това беше катастрофично нещастие”, признава той.

Накрая проф. Пантев завърши в типичен негов стил - с анекдот: “Истинският виц трябва да има лек оттенък на нещо неприлично. Ще ви разкажа един от най-характерните сюжети – за пиянияя преподавател и пияния студент", каза Пантев.

Пияният студент влиза на изпит и казва: “На кого да говоря – на вас или на вас?"
А пияният професор му отговаря: “Колко пъти съм ви казвал да не влизате по двама в стаята!”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5548 |29.11.2012 Професорки в битка за Конституционния съд . 10| 6999 |26.11.2012 Професори се хванаха за гушите за злоупотреби . 12| 5306 |02.11.2012 Професорите у нас се множат . 4| 11511 |30.07.2012 Китайски професор се преби с колело, спасяват го в „Пирогов”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads