Реклама / Ads
45| 5668 |16.05.2014 НОВИНИ

Прокопиев сезира прокуратурата

.
Бизнесменът Иво Прокопиев Източник: Булфото
Няма лошо някой да има икономически интереси, те да са обявени и да са декларирани. Темата в този мейл, за който става дума, не е за конкретни интереси, а за последствията, ако би било взето едно грешно и незаконно решение. Те биха имали последици не само за мен, а за всички данъкоплатци.
 

Това каза бизнесменът Иво Прокопиев в сутрешния блок на бТВ. Вчера той разпрати открито писмо, в което се обяви за жертва на политическо хакерство и поиска официално извинение от Сергей Станишев. Лидерът на БСП е добил според него по престъпен начин негов мейл, изпратен на 6 май до журналистите от медийната група „Икономедия” по темата с подготвен сценарий за вземане на лицензите на ЕРП-тата преди изборите.

Прокопиев настоя Станишев да се извини не само на него, но и на всички мислещи независими българи с достойнство.

„В писмото няма нищо, което да сочи към някакъв мой интерес, някаква уговорка, някакво задкулисие. Има един принципен проблем, който аз съм видял, че става много голям и аз съм си казал мнението. Най-голямото доказателство, че това не е някакво задкулисие, е, че информацията от този мейл не е публикувана в „Капитал”. Това нещо не е било предназначено да се публикува.

Скандалът не е в мейла. Скандалът е, че политик, който има претенцията да бъде лидер на една от двете основни политически групи в Европа, вади лична кореспонденция, свършили са му всички други аргументи и това е основният акцент, едва ли не, в цялата предизборна кампания на социалистите. Ако обърнахте внимание, вчера те не се занимаваха с техните политически опоненти, не се занимаваха със смисъла на тези европейски избори, за какво се бори България, какво искаме да постигнем през следващия период, какви са нашите цели.

Ние избираме депутати в Европейския парламент, не ровим в чуждите имейли. Това изкарване на мейла аз го определям като голям скандал срещу личността на журналистите и като опит за сплашване не само на нашата редакция, а за всеки, който си позволява да бъде независим. Защото това е един голям размахан пръст на всеки, който си позволява да казва нещо, което, между другото, е абсолютно вярно.

Аз стоя зад всеки един от изводите в този имейл. Това е абсолютно престъпление. Всички, които сме в тази кореспонденция, сезирахме прокуратурата, за да започне разследване”, каза още Иво Прокопиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 7542 |15.05.2014 Станишев: Г-н Прокопиев няма ли срам, че в името на свои интереси дискредитира правителството . 46| 7391 |15.05.2014 Прокопиев пише открито писмо до Станишев, иска извинение . 73| 6644 |15.05.2014 Манолова: Борисов послушно изпълнява опорните точки на Прокопиев . 67| 9052 |14.05.2014 Станишев:Прокопиев има сценарий за дискредитиране на правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads