Реклама / Ads
53| 8608 |03.08.2020 НОВИНИ

Прокуратурата се активира да провери кой и как е правил последния изтекъл запис с гласа на Бойко Борисов

.
Бойко Борисов и Томислав Дончев
СГП образува досъдебно производство за престъпление за последният запис с глас на мъж, приличащ на гласа на премиера Бойко Борисов. От прокуратурата съобщават, че ще бъде разследвано кой и как е направил записа.
 

СГП образува досъдебно производство за престъпление по чл. 339а от НК, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Разпоредбата на този член от НК гласи: "Който без надлежно разрешение, което се изисква по закон, произвежда, използва, продава или държи специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години."

 

Във връзка с множеството запитвания от медии и с оглед на високия обществен интерес, Софийска градска прокуратура предоставя следната информация за образувано досъдебно производство:

 

На 25.06.2020 г. е назначена експертиза по първоначално изисканите и предоставени снимки и аудиозаписи, публикувани в следните интернет сайтове: „Бивол“, „Афера“, „Е-вестник“. По преценка на екип от наблюдаващите прокурори са присъединени към досъдебното производство допълнително и разпространен видеоматериал, публикуван в сайта „Афера“, както и аудиозапис на разговор с гласове, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Томислав Дончев. На видеоматериала и последващия аудиозапис също са назначени експертизи.

 

По случая са изискани и са постъпили материали от Национална служба охрана. В качеството си на директор на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев.

След изготвянето на назначените експертизи българската общественост ще бъде информирана за заключенията. По делото предстои установяване и разпит на лица, имащи отношения към проверявания случаи.

 

Софийска градска прокуратура ще продължи да информира българската общественост за хода на досъдебното производство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 8984 |01.08.2020 Пепи Генова щяла да сезира спецпрокуратурата, че я набедили за провокатор . 24| 14927 |31.07.2020 Прокуратурата ще си трае ли? Шефът на РДНСК- Бургас отнесе яка глоба от КПКОНПИ . 18| 8148 |30.07.2020 Емил Джасим: Сега да очакваме ли прокуратурата да нахлуе с мутрите си в КС? . 8| 7167 |29.07.2020 Главсекът на президента за разговора: На дневен ред е самосезирането на прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads