Реклама / Ads
0| 4404 |05.06.2015 НОВИНИ

Прокуратурата погна бивш кмет на Ракитово

.
Окръжна прокуратура - Пазарджик образува досъдебно производство срещу Емилия Еленкова - бивш кмет на oбщина Ракитово, за извършено престъпление по служба, съобщиха от държавното обвинение.
 

Разследването срещу Еленкова е за това, че в качеството си на длъжностно лице е нарушила и не е изпълнила служебните си задължения, във връзка с три проекта на общината, по които незаконосъобразно са сключени пет договора. Престъплението е извършено на 02.09.2011 г.

 

От него са настъпили значителни вредни последици - имуществени в размер на 213 221.39 лева - присъдени суми за заплащане от общината по осъдителни решения, и неимуществени - смущения в нормалното функциониране на органа на местна власт и управление, компрометиране на авторитета му и разколебаване на доверието на гражданите в него. Престъплението е извършено с цел да се причини вреда на общинския бюджет и да се набави облага за фирмите - изпълнители на проектите, се казва в съобщението на прокуратурата.

 

По проект: "Съвременен облик на община Ракитово, рехабилитация и реконструкция на общински път Дорково-Дъното и изграждане и реконструкция на съществуващата спортна зала в гр. Костандово", на 02.09.2011 г. Еленкова е сключила общо 3 договора - за изготвяне на документация за провеждане на открит конкурс по реда на ЗОП, за управление и отчитане на дейностите по проекта и за упражняване на строителен надзор на обекта по същия проект. Договорите са сключени преди да е осигурено отпускане на безвъзмездна финансова помощ от ДФ "Земеделие". Същите не са вписани по надлежния ред в регистрите и архива на Общината и преди сключването им не е проведена процедура по събиране на три оферти.

 

По проект "Реконструкция и основен ремонт на сградата на Градска баня в гр. Ракитово" и по проект "Реконструкция и основен ремонт на водопроводната, канализационната, електрическата и отоплителната инсталация на сградата на Градска баня в гр. Ракитово", на 02.09.2011 г. Еленкова е сключила договори, за изпълнението на които също не е било осигурено финансиране. Договорите не са вписани по надлежния ред в регистрите и архива на общината и преди сключването им не е проведена процедура по събиране на три оферти.

 

Разследването се провежда от следовател от Следствения отдел на Окръжна прокуратура - Пазарджик.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6146 |05.06.2015 Eто имота на Ковачки в Баня, заради когото погнаха Кабаиванов . 29| 9759 |03.06.2015 Бившият ректор на академията в Свищов се барикадира . 2| 4678 |03.06.2015 ДАНС погна кмета на Карлово . 2| 4486 |03.06.2015 Прокуратурата спря бетона на къмпинг „Юг”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads