Реклама / Ads
0| 3682 |22.03.2017 НОВИНИ

Прокуратурата разследва 2 случая за купуване на гласове

.
Румяна Арнаудова
Прокуратурата разследва два случая, свързани с купуване на гласове - в Пазарджик и в Пловдив. Това стана ясно по време на брифинг в Съдебната палата. Запитана дали и в двата случая става въпрос за една и съща партия, говорителят Румяна Арнаудова заяви: ”Да, мисля, че е за една и съща”.
 
Под ръководството на Районната прокуратура в Пазарджик се разпитват над 30 души за организиране на предлагане на облаги, които да се предоставят на лица, за да бъдат мотивирани да гласуват в полза на определена политическа сила, обясни говорителят на главния прокурор- Румяна Арнаудова.

Тя бе категорична, че въпросните лица не са задържани, каквато информация се разпространявала в някои медии.

Досъдебното производство е образувано срещу ходжата на село Света Петка - Ибрахим Юмер. В момента се провеждат следствени действия, във връзка с организирано от Юмер пътуване на граждани с автобус до Одрин.

В Добрич по-рано днес полицаи откриха два палета с торби с хранителни продукти. Всяка една от торбите е носела логото на определена политическа партия у нас. Храните са намерени в склад в Добрич при акция на полицията. До момента няма задържани. Разследването по случая продължава.

По отношение на случая в Добрич Арнаудова изтъкна, че по сигнал на ДАНС е бил спрян товарен автомобил, в който са били натоварени пакети с храни. До момента са установени 970 пакета с хранителни продукти. Всеки пакет от около 10 кг. и съдържа боб, леща, олио и други трайни храни. Част от продуктите били разтоварени в склад за препарати за растителна защита в Омуртаг.

От Автомобилната администрация ще извършат щателна проверка на товарния автомобил. С проверка е ангажирана и Агенцията за безопасност на храните, тъй като продуктите са разтоварени на място, на което това не може да се случва.

Прокуратурата се е заела с установяването на лицето, което е организирало предлагането на облагите с цел лицата да гласуват за определена политическа сила, стана ясно от думите на Румяна Арнаудова.

Припомняме, подобен случай с хранителни продукти, подготвени за партийна агитация, имаше преди седмици в Кърджали.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4795 |22.03.2017 Прокуратурата потвърди новина на Фрог: Има сигнали за купуване на гласове във Велинград и Добрич . 0| 4017 |22.03.2017 Прокуратурата: Няма да екстрадираме граничаря Цонков в Турция . 1| 4128 |20.03.2017 ФБР потвърди, че разследва връзки между Москва и Тръмп . 3| 4519 |18.03.2017 Гарелов: Борисов е в безизходица по случая с Елена Йончева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads