Реклама / Ads
11| 5463 |03.07.2013 НОВИНИ

Протест "кафе плюс вечеря" и с бели престилки срещу Сидеров

.
Хора с бели престилки ще обсадят сградата на Народното събрание в 8 ч днес. Протестиращите призоваха вчера чрез социалните мрежи всички, които се събират на традиционното "протестно кафе", да носят бели престилки като символ на "гражданското лечение", за да излекуват политиката от "мафията" и Волен Сидеров.
 

Вече се събира и подписка с искане за свалянето на депутатския имунитет на лидера на "Атака". Според инициаторите националистът е извършил няколко престъпления в качеството си на народен представител. Сред тях е опит на Сидеров за заместване на легитимни държавни органи, призиви за извършване на граждански арести, провокиране на обществени безредици, нахлуване в национални медии и притежание на незаконно оръжие. До следобедните часове вчера близо 2000 граждани се бяха включили в подписката. Междувременно Сидеров призова в открито писмо главния прокурор Сотир Цацаров да обяви дали има основания за свалянето на имунитета му. В писмото си той призовава и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев да изпълнява функциите си на министър на вътрешните работи и да гарантира спазването на обществения ред в това напрегнато време.

Днес инициаторите на протеста се заричат #ДАНСwithme да продължи през целия ден и да не си тръгват от площада пред парламента, докато исканията им не бъдат изпълнени. Идеята е сутрешното кафе да се слее с вечерния протест от 18,30 часа, който традиционно започва пред сградата на Министерския съвет. Днешният протест вече е наречен "кафе плюс вечеря" и набира доста последователи във Фейсбук. Някои от протестиращите са си взели болнични или отпуск, само и само да могат да вземат участие през целия ден. Други заявяват, че ще участват щафетно. Първо сутринта, а след това в следобедните часове до вечерта. Мнозина призовават в барикадата да се включат и шофьори на таксита, и маршрутки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 151| 7385 |02.07.2013 Хиляди се събраха на 19-ия протест срещу Орешарски (снимки) . 75| 4886 |02.07.2013 Протести по принцип не решават проблемите на България . 10| 6867 |02.07.2013 Българи протестирали пред сградата на ООН в Ню Йорк . 43| 7174 |02.07.2013 Анализатори: Протестиращите напуснаха провинциализма; дали управляващите ще го направят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads