Реклама / Ads
53| 6227 |19.02.2013 НОВИНИ

Протестиращи: Искаме 240 оставки в парламента

.
Кристиян Коев, известен като "Златната флейта" беше арестуван снощи на протеста Източник: bTV
Протестиращите поискаха депутатите вече да се избират само мажоритарно. Това ще бъдат исканията на поредния национален протест в неделя.
 

Това заяви пред бТВ Янко Петров, един от организаторите на протеста „Да запалим монополите“.

"Така казваме довиждане на партиите, искаме смяна на политическия модел и така 240 народни представители ще бъдат избрани пряко", добави друг протестиращ.

"Искаме 240 депутата да си подадат оставката", заявиха единодушно протестиращите. Не искаме политически партии. Народните представители ще бъдат избрани пряко, добави участникът в протестите Ангел Славчев.

Ако това не се случи, ще бойкотираме изборите. Когато бъдат избрани в парламента, да се коалират, съобразно националните интереси, каза Славчев. В един момент напрежението избива. Така Янко Петров оправда хвърлените камъни към полицията.

"Полицията упражнява насилие", каза Борислав Райчев, който нашумя като участник в ГС „Сила“, които организираха протестите срещу високите цени на горивата.

Според Янко Петров в редиците на провокаторите има дори цивилни полицаи. Това се правело с цел обикновените протестиращи да се отвратят от насилието и да спрат с митингите. Организаторите препоръчаха ако видят провокатори да се отдръпват от него така, че да може да бъде арестуван от служителите на реда.

И нас ни уцелиха с камъни, оплакаха се още протестиращите. Те са категорични, че ще изолират въпросните провокатори. Ходим след тях и изправяме контейнерите, които те бутат, обясниха бунтарите.

Кристиян Коев, известен като "Златната флейта", който бе арестуван снощи по време на протестите, е убеден, че в момента в България се извършва истински геноцид спрямо възрастните хора. Аз се върнах в България, за да гледам майка ми, която в момента живее със 120 лв. пенсия. Ако не съм аз, тя няма какво да прави, каза Коев.

Кога България се изкачи едно стъпало напред през тези 23 години. През всичките тези години ние винаги сме били на последно място по доходи в България, категорични бяха участниците в предаването "Тази сутрин" по бТВ.

"Едно е да бъдеш в криза с 1600 евро заплата и да харчиш 600, а съвсем друго е да изпаднеш в криза с тези заплати и пенсии, които в момента получаваме", заявиха хората от народа, участвали в предаването.

Спрете да показвате политици, призоваха участниците в протеста в студиото на бТВ. Сред тях имаше хора с различни професии: ИТ-специалист, телевизионер, музикант и строителен предприемач и др.

Те заявиха, че няма да разговарят с Лиляна Павлова, която премиерът Бойко Борисов избра да наследи подалия оставка вицепремиер Симеон Дянков, нито пък с политици.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 115| 7062 |17.02.2013 Протестиращи в София твърдят, че са неполитични, но искат оставки . 12| 5566 |12.02.2013 Искаме от Ливан да екстрадира терористите у нас . 8| 5644 |12.02.2013 Шестима шефове на ФНИ подали оставки . 2| 5865 |11.02.2013 БАН призова за още оставки във Фонд "Научни изследвания"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads