Реклама / Ads
16| 4545 |18.05.2015 НОВИНИ

Протестиращите в БНР: Домусчиев вън от Обществения съвет на радиото

.
Източник: Булфото
Протестиращите журналисти и служители на БНР поискаха оставката на Кирил Домусчиев от Обществения съвет на БНР в отворено писмо, публикувано на страницата им във "Фейсбук".
 
Искането е заради грубото отношение на собственика на ФК "Лудогорец" към колегата им от Би Ти Ви Димитър Тасев, когото Домусчиев нарече "олигофрен" заради непонравил му се въпрос.

Репликата бе отправена след мача между "Локомотив-София" и "Лудогорец", а въпросът касаеше празните места на трибуната.

"Въпреки Вашето извинение, считаме, че с поведението си нарушавате чл. 5.4. от Правилника за структурата и дейността на Обществения съвет на БНР, според който "Общественият съвет съдейства за утвърждаването авторитета на БНР като обществена медия".

Действията Ви уронват престижа на общественото радио

и са в конфликт с Етичния кодекс на българските медии, определящ подобно поведение като недопустимо", се казва в писмото.

Останалите членове на съвета са Копринка Червенкова, проф. Михаил Константинов, акад. Светлин Русев, проф. Николай Петров, Минчо Коралски и Иван Лечев. Копринка Червенкова подаде оставка след началото на протестите в радиото срещу орязаните хонорари и разходи за персонала.

По Би Ти Ви тази сутрин главният редактор на отдел "Спорт" в телевизията Крум Савов, спортният журналист Владимир Зарков и бившият президент на "Левски" Томас Лафчис бяха единодушни, че

извинението на Кирил Домусчиев е проформа

Според Савов той е представител на "онази част от обществото, които губят реална представа за реалността". "Съжалявам, че казах олигофрен, но този си го заслужаваше" – така звучеше извинението му, коментира журналистът.

Тримата поставиха акцент и върху присъствието на властта на спортното събитие в Разград. На него премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов пристигнаха с военен хеликоптер въпреки скандалите около правителствените полети през първия мандат на ГЕРБ.

"В правителството има един човек, който отговаря за спорта – спортният министър, и той не беше на откриването", отбеляза Владимир Зарков.

От миналата година 45-годишният Кирил Домусчиев бе избран единодушно и на поста ръководител на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), за да представлява интересите на българските работодатели.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5618 |17.05.2015 Станишев към протестиращите македонци: Обичаме ви! . 63| 20877 |08.04.2015 Гр. Ганчев настъпи яко "мастията" Домусчиев . 3| 5095 |04.04.2015 Човек на Домусчиев загина на пътя, има и ранени . 3| 4457 |12.02.2015 Калфин за Домусчиев: Той винаги е прав за всичко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads