Реклама / Ads
39| 6256 |28.11.2020 НОВИНИ

Психиатър: Насилието ще ескалира - било то вкъщи, или на площада

.
проф. Дроздстой Стоянов
Енергията на протестите през лятото се дължи до голяма степен на недоволството, натрупано от първия локдаун през месец март. Това, което ще стане с нас след второто затваряне, зависи от цялостния курс на пандемията, а не от събитията, които ще настъпят на 21 декември.
 

Това заяви пред bTV психиатърът проф. Дроздстой Стоянов.

 

“Новият „локдаун“, според мен, ще следва логиката и развитието на всяка една подобна ситуация или решение, при които хората биват поставени в условия на принуда. Тогава, когато наложиш определени действия на широката популация или отделен човек против естествените му нужди и импулси, той намира начин да отреагира на тази норма по ненормален начин в своето поведение. Може да не е в момента, а отсрочено – след няколко месеца или седмици”, посочи проф. Стоянов.

 

Психиатърът заяви още, че насилието при всички случаи ще ескалира - било то в семейната среда или на площада. По неговите думи особено уязвими в тази ситуация са децата.

 

“Опасяваме се, че децата са най-потърпевши от тези процеси, от постоянното говорене за купчините трупове, които падат като зомбита от асансьорите в моловете. Тези деца ще бъдат индоктринирани с три послания в тяхното житейско развитие: първо, че те са резервоар на инфекция, която съзнателно или не убива техните баби и дядовци; второ с това, че физическият контакт е опасен и ненужен, трябва да се избягва и трето, със свръхекспозицията към електронни устройства заради обучение онлайн и дигитализираната форма на комуникация извън пандемията”, заяви още Стоянов.

 

Шансът да излезем по-добри от кризата е, ако тя се дефинира и управлява по-добре във времеви диапазон, смята психологът.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6624 |23.11.2020 Д-р Гълъбова за убийството на децата в Сандански: В обществото има сериозен проблем с насилието . 35| 29537 |22.11.2020 Психиатър: Уаууууу - една леко изтръпнала женичка с колежански закопчано бело блузе ръси мозък . 9| 4916 |05.11.2020 Републиканци за България: Незабавно свикване на КСНС заради ескалиращата ситуация с COVID-19 . 37| 11575 |31.10.2020 Психиатър: Не е моментът за лични спорове, а виждам, че господин Борисов не пропуска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads