Реклама / Ads
12| 5729 |20.08.2020 НОВИНИ

Психолог: Може и на полицаите да им се протестира, те са между чука и наковалнята

.
Може в МВР да има неадекватни действия. Но не мога да твърдя да иска да провокира нещо. Ситуацията е между чука и наковалнята. Може на самия полицай да му се протестира. Но ако получи разпореждане, той ще го изпълни. Това каза пред БТВ криминалният психолог Тодор Тодоров.
 

По повод инцидента с жената с бялата кола той обясни:

Най-вероятно ще има подобни ситуации като тази пред Румънското посолство. Има две страни-управляващи и протестиращи. През септември конфликтите ще се засилят, защото хората ще се върнат от почивка.

 

Въпросната жена няма как да тръгне с децата си и да мине. Ако иска да тръгне до някъде, може да избере алтернативен маршрут.  Когато имаш срещу себе си група, тълпа, тя се подчинява на други закони. Да тръгнеш срещу тях с кола, е рисковано.

 

В случая не казвам, че няма право. А с оглед, че има и деца при нея, е неразумно да влиза в такава конфронтация. Всеки си носи дерта и това, което я е провокирало, може да са много неща. Може да е решила, че няма да се подчинява на блокадите. Не е добре да предизвикваш конфликт, когато децата са с теб. Когато види, че  преминаването е проблем, е хубаво да се направи обратен завой и пак ще намери начин да се измъкне. Не казвам, че тя няма право. А е неразумно да влизаш в такава ситуация. Когато видиш крайният продукт, нещата не са като от самото начало. Това, че има млади хора и те протестират, е страхотно. Но не съм съгласен да се стига до насилие. Най-вероятно дамата е провокирала насилие.

 

Прочетох, че тя се е опитвала да си разчиства пътя с колата. Не зная дали до жената това е съпруг. Би трябвало в този човек той да бъде коректив на действията на жената. Той доста сериозно не участва в ситуацията. Но при напрежение е възможно да реагира парадоксално. Може да се е шашнал.  Може така да реагира в силно стресова ситуация. Но мъж в тази ситуация не присъства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6388 |19.08.2020 Психолог: Не бих си натоварил децата в епицентъра на събитията . 17| 5665 |19.08.2020 Психолог: Не бива да се допуска българи да се бият с българи в нечий политически интерес . 26| 8020 |19.08.2020 Можете ли като беларуските журналисти, юнаци от БНТ и Нова? Не можете, естествено! . 23| 9148 |18.08.2020 Иво Христов: Само протестът може да спре узаконяването на диктатурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads