Реклама / Ads
4| 6933 |07.01.2014 НОВИНИ

Психолог: Не само ревност е довела до двойното убийство

.
Криминалният психолог Росен Йорданов
Трябва да разграничаваме ревността като чувство, което всеки човек изпитва, и ревността като трайно отношение към другите и като личностна черта. В случая с двойното убийство от Варна не мисля, че решението е взето импулсивно. По-скоро е имало такава нагласа в човека. Вероятно е имало много други чувства, които са довели до създаването на този план.
 

Това коментира бившият зам.-директор на Института по психология на МВР Росен Йорданов пред Нова телевизия.   

Той посочи, че в случая става въпрос за дълбоко наранена чувствителност и нарцистичен елемент. Когато човек взима такова решение, той се затваря в себе си. Ако човек е балансиран, той ще отчете последствията. Той е взел решение без да помисли за децата си. След кървавата драма двете деца на убитата и убиеца остават без родители.

Припомняме, че двойният убиец от Варна вчера застреля приятелката си и любовника й, а след това се простреля в главата. Предполага се, че е разбрал за изневярата от Фейсбук. По непотвърдена информация 39-годишният мъж е разбил паролата на любимата си в социалната мрежа и така разбрал за паралелната й връзка. Там прочел и за часа на срещата им пред варненския мол, където извършил убийството.

Инцидентът в морския град е станал около 14:30 вчера, когато прозвучават повече от пет изстрела. Първоначално хората си помислили, че деца си играят с пиратки, но само няколко минути по-късно става ясно, че е стреляно с огнестрелно оръжие. Инцидентът е станал на паркинг в междублоково пространство, съвсем близо има и детска площадка, за щастие по време на убийството е нямало никой.

Мъжът и жената са били простреляни смъртоносно докато са били в паркиран автомобил между блокове 41 и 42 на булевард „Владислав Варненчик". Според твърденията на очевидци убиецът е бил съпруг на мъртвата жена, а мъжът в колата - неин любовник. Хората разказват, че преди да дръпне спусъка хладнокръвно влязъл в близкия магазин да си купи цигари.

"Каза, че не пушел, но сега щял да пропуши. На вратата се спря, само ми каза - Ако видите съпругата си с любовник под ръка как бихте реагирали? Въобще не съм подозирала, че ще направи нещо такова", казва продавачката Марина Николова. Според криминалния психолог всеки има нужда от споделяне преди да извърши такова престъпление. Такъв опит той вижда в разговора с продавачката.

Съседи от балконите стават свидетели на убийството. Секунди след като извършва престъплението, убиецът спокойно си тръгва. Разминава се със случаен минувач, на когото прави неприличен жест.

Само около два часа след кървавия инцидент се получава сигнал за самопрострелял се мъж в изоставена сграда. Предполага се, че това е извършителят на двойното убийство. Простреляният е бил откаран от екип на Бърза помощ в шокова зала в тежко състояние.

Росен Йорданов коментира и другото убийство, което потресе обществото - това на 24-годишната Хюлия Маджар от село Белоградец. Тялото й беше открито в лозов масив край АМ "Хемус" в неделя. Последните данни сочат, че то е извършено с множество удари с тежък предмет в главата и момичето е починало от кръвозагуба.

Според криминалния психолог извършителите вероятно не са имали предварителен план за действие. Той допусна и че е възможно да има два мотива, които се смесват и създават по-сложна картина, а именно откуп и ревност.

Вчера стана ясно, че е арестуван издирваният за убийството на Хюлия Иван Костадинов. Вчера следобед Хюлия бе погребана по мюсюлмански обичай в родното си село.

Що се отнася до поредния скандал с лидера на „Атака" Волен Сидеров, Йорданов определи държанието на Сидеров като въпрос на характер. Късно снощи на летище Варна Сидеров се е спречкал с непознати. От летището потвърждават данните, но отказват допълнителна информация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 5541 |05.01.2014 К. Колев: Няма протести, а само шепа хора . 5| 5557 |02.01.2014 Експеримент: Дизел от 7 бензиностанции на кристали само при - 13 . 10| 6565 |01.01.2014 Новогодишната нощ на един самотен баща . 7| 6780 |26.12.2013 Черна Коледа в Перник - 3-то самоубийство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads