Реклама / Ads
18| 10957 |26.07.2020 НОВИНИ

Психологът Росен Йорданов: Борисов чупи питата и раздава като в ”Гераците”, но е изненадан...

.
Психологът Росен Йорданов
”Като сцена от ”Гераците”, когато вече нямаме необходимост един патриарх да чупи от питата и да раздава на всички. Премиерът Борисов е толкова изненадан, той вярва, че неговият модел на поведение му върши работа”, така описа ситуацията психологът Росен Йорданов, представител на Евро-антлантическия център за сигурност на Цв. Цветанов.
 

Според него Борисов смята, че ако се удовлетворят социални искания, това ще помогне. Но протестът не е социален, добави Йорданов.

 

Той коментира и поведението на президента Румен Радев и как той е възприеман от протестиращите: Около държавния глава, когато той неколкократно излиза сред събралите се пред сградата на президенството и отправя протестни послания: "Мутри вън", има един защитен пояс от хора, след това има участници, които са дистанцирани, но го слушат със скръстени ръце, други са изцяло обърнати към сградата на МС, има хора, които не приемат такъв тип лидерство, описа картината през своя поглед Росен Йорданов.

 

Според психолога Радев има проблем, подобен на този на Борисов - "Кой си ти и какво стои зад тебе". "Остава това съмнение - съмняваме се, че ти си това, за което се представяш", каза още Йорданов, описвайки начина, по който е възприеман нееднозначно според него президента.


Росен Йорданов обрисува и портрета на Данаил Кирилов, който въпреки исканията за оставка от протеста, остана на поста си и след правителствените промени.

 

"Какво се крие зад инфантилността, която излъчва правосъдният министър, зад това детско личице? Зад лоялността, която излъчва, може да стои ценностен реваншизъм, авторитарни нагласи - подмазва се на хората горе, мачка хората долу", добави той.

 

По думите на Йорданов финансовият министър Владислав Горанов, който беше сменен, излъчвал емоционален неутралитет, който отивал до стерилност.


" Хлад, безразличие, високомерие, даже надменност. В силно политизирана среда хората правят резки избори и реагират емоционално на образите", каза той за начина, по който се възприема поведението на Горанов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 15217 |24.07.2020 Психологът Петър Иванов: Мариянчето и тя като Деничка. Ашколсун! . 65| 28271 |23.07.2020 Психологът Петър Иванов: Деничке, знаеш ли кой е Иван Вазов? . 8| 6812 |19.07.2020 Масов пикник в парк ”Росенец” . 12| 5388 |13.07.2020 ВАП се сети чак сега! Нареди да се провери концесията на „Росенец“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads