Реклама / Ads
1| 4890 |20.05.2014 НОВИНИ

ПСС призова: Ако имате информация за изчезналите момчета, съобщете

.
Вероятността младежите, изчезнали в района на връх Ботев, да са оцелели, е почти 100%. Няма никакви животозастрашаващи климатични условия. Без значение, че са тръгнали без екипировка, температурите не са падали под нулата, били са винаги около 7 - 8 градуса.
 

Това каза за Фокус Веселин Личев, кмет на Сопот. Според него, няма опасност за живота на младежите.

„Вчера работеха три хеликоптера, един на Планинската спасителна служба, един военен и един на "Гранична полиция". Днес дойде още един голям хеликоптер, който е съоръжен със страхотна техника и с уреди за нощно виждане, и с термокамери, и със скенери, които заснемат района”, каза Веселин Личев. Търсенето продължава и днес, но по нов начин, тъй като 70% от района вече е обходен.

„Тази сутрин хеликоптерът дойде, взе спасител, който е експерт по планинско спасяване. Търсенето ще продължи цял ден. Смятам, че, след като този спасител е на борда на хеликоптера, ще намерят младежите. Това поставя и под въпрос, дали ще се приеме законът за планинското спасяване, входиран е преди 3 години, но няма никакво движение.

Този закон трябва да се приеме, трябва планинските спасители да имат повече правомощия. В случая много трудно се извоюва планински спасител да се качи на борда на хеликоптер, а това е наистина много важно, да има планински спасител, който да каже къде могат да бъдат”, допълни още Веселин Личев.

По думите му планинските спасители имат необходимото оборудване, но им липсва въздушна подкрепа, която е много необходима, бърза и смята, че със спасителя на борда на хеликоптера ще имат сигурен успех в търсенето на младежите.

Вече трето денонощие десетки планински спасители и хеликоптери издирват безуспешно трите момчета, загубили се в Стара планина. Планинската спасителна служба (ПСС) при Българския червен кръст (БЧК) се обръща с призив към гражданите: Умоляваме всеки, който в събота, 17 май, е видял някъде в планината тримата младежи, или разполага с информация за тях, незабавно да подаде сигнал на тел. 02/963 20 00
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5227 |15.04.2014 Спира информацията за състоянието на Шумахер . 8| 6443 |11.04.2014 Бащата дава 50 хил. лв. за информация къде е Алекс . 9| 6060 |07.03.2014 Светлозар Лазаров няма информация за братя Галеви . 7| 5959 |06.03.2014 Ген. Коджейков "подсетен" да си тръгна заради теч на информация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads